U bent hier

’t Hof van Raepenburg

In de Noordoostelijk uitloper van de gemeente Zomergem, midden in het Meetjesland ligt “Het Hof van Raepenburg” het is een historische Vierkantshoeve die dateert uit de 13de eeuw. Een lange dreef van zomereik leidt de bezoeker naar de statige ingangspoort die uitkijkt op het historische binnenhof. Het bedrijf is nog voor een deel omwald en in een omtrek van een kilometer staan geen andere gebouwen. Het hof van Raepenburg wordt uitgebaat door Nic en Heidi, die er samen met hun kinderen Louise, Floor en Viktor wonen. Het is een modern melk-, vlees- en pluimveebedrijf.

Bezoektijden:

van maart tot oktober op afspraak.

Prijs:

2 euro/kind, minimum 15 kinderen

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Tijdens het bezoek gaan we op ontdekkingstocht doorheen de stallen met allerlei vraagjes lossen we een op maat gemaakte (afhankelijk van de leeftijd) quiz op om zo “de schat” te vinden.Er zijn verschillende doe-activiteiten zoals de kalfjes eten geven, de pony Chantal strelen, de konijntjes aaien, de zwaluwennesten bekijken, enz.   Verder is er nog  Siska de knuffel koe, een poel, vele weiden, picknick ruimte en een speeltuin.

De omgeving

Gemeentelijk zwembad te Zomergem.

Extra's

Breng laarzen mee en kledij die vuil mag worden.

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van VLAM! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.