U bent hier

De Gelsche Heide

In Turnhout, op een boogscheut van de Nederlandse grens, baten Sonja en Kim, samen met haar ouders, een modern melkveebedrijf uit met 150 melkkoeien en 200 stuks jongvee. Er zijn zowel rood- als zwartbonte dieren. Verder zijn er nog tal van machines voor het werk op de akkers en velden. Hier maak je kennis met het reilen en zeilen van en de modernste snufjes op een landbouwbedrijf. Sonja heeft al meer dan 10 jaar ervaring met het gidsen van bezoekers van alle leeftijden.

 

Prijs:

4 euro per kind met een minimum van 40 euro per groep.

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Een bezoek op de boerderij duurt 2 à 3 uur. De rondleiding  begint bij de kleinste kalfjes en eindigt bij de melkkoeien. Er komt heel wat aan bod, van kalf tot koe, van koe tot koelkast,… Bezoekers ontdekken wat de dieren te eten krijgen, waar de dieren gehuisvest worden, hoe ze gemolken worden, waar de melk bewaard wordt en naartoe gaat.

Omdat er in 2009 een nieuwe comfortabele melkveestal werd gebouwd met hierin twee melkrobots kan je vanaf nu de hele dag door kijken hoe een koe gemolken wordt! De robots zorgen ervoor dat de koeien gemolken worden wanneer ze er zin in hebben, dag en nacht.

De kinderen mogen eens op een grote tractor gaan zitten en natuurlijk wordt er verse melk geproefd!

 

Omgeving

De boerderij ligt in een zeer landelijke omgeving in de kempen, in het uiterste noorden van Turnhout op een boogscheut van de Nederlandse grens. De hoeve is makkelijk bereikbaar met auto of bus.

Extra's

Wil je een daguitstap boordevol leuke activiteiten? Het bezoek aan deze hoeve kan makkelijk gecombineerd worden met andere activiteiten die plaatsvinden op de Ponyhoeve, amper 1 km van de boerderij. Bijvoorbeeld een wandeling tussen de akkers en velden of ponyrijden.