U bent hier

't Goteringenhof

Tussen de glooiende velden en weiden in het Pajottenland ligt het Goteringenhof verscholen. Het Goteringenhof, gelegen in Gooik, ’de parel van het Pajottenland‘, is een melkveebedrijf met als neventak zorgboerderij, kijkboerderij en het organiseren van KOE-le verjaardagfeestjes voor kinderen.

Nieuwsgierig? Duik met je klas of vereniging eens in het echte boerenleven met boerin Anita als gids. Zij zet tijdens een rondleiding al je zintuigen aan het werk. Boer Dirk is de motor van het bedrijf en zorgt ervoor dat alles groeit en bloeit. De kinderen Anaïs, Kato en Seppe dragen ook hun steentje bij in de werking van het bedrijf.

www.facebook.com/goteringenhof

Bezoektijden:

Bezoek altijd na afspraak.

Prijs:

€4/kind

De Coster Dirk - Baeyens Anita

Goteringenstraat 17, 1755 Gooik (Kester)
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Op het Goteringenhof kan je kiezen uit verschillende programma’s afhankelijk van de leeftijd en interesse.

1/ KOE-KE-LOEREN: Kleuters worden helemaal ondergedompeld in het boerenleven en ontdekken actief en met al hun zintuigen het leven op de boerderij. Dessertje maken, konijntjes knuffelen, kalfjes voederen, rollebollen in het gras of het stro,…

2/ OVER KOETJES EN KALFJES PRATEN is een programma voor lager onderwijs en wordt aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Zij steken de handen uit de mouwen en na dit bezoek is geen enkele landbouwterm hen nog vreemd! Krachtvoeder? Vaars? Spelt? De boerin doorloopt met hen de weg van gras naar glas en van kalf tot koe.

3/ GEZOND BOERENVERSTAND is iets voor 2de en 3de graad basisonderwijs. In de authentieke omgeving van de boerderij worden techniek, rekenen, wetenschap,... op een laagdrempelige, maar boeiende manier bijgebracht.

4/ SPRING IN ’T VELD. We trekken onze laarzen aan en gaan op veldverkenning. Afhankelijk van het tijdstip van het bezoek gaat de klas in september en oktober oogsten wat er in maart, april gezaaid werd. We zoeken uit welke knollen er in de grond zitten, dolen door de maïs, zoeken planten,…

5/ CULTUUR IN DE BOERENSCHUUR is een dagprogramma i.s.m. Poppentheater JA-JA . In de voormiddag op ontdekking op de boerderij en in de namiddag een voorstelling van anderhalf uur in de schuur. Prijs voorstelling op aanvraag.

6/ SPEELPROGAMMA voor jeugdbeweging en speelpleinwerking.

De omgeving

DAGARRANGEMENTEN: In de omgeving van het Goteringenhof liggen nog andere ‘boerenparels ‘ waarmee samengewerkt wordt. Een dagarrangement start in de voormiddag vanuit het aanbod van het Goteringenhof en in de namiddag kan je terecht bij de aardbeienboer, de paardenfokkerij,... of je kan een uitgestippelde wandeling doen.

Extra's

  • Lokaaltje ter beschikking.
  • Mogelijkheid om te picknicken op de middag.
  • Graag laarsjes of schoeisel en kledij dat tegen een stootje kan.
  • Ook mensen met een beperking zijn zeer welkom.
  • Bereikbaar via De Lijn (+300 m stappen).

Deze hoeve maakt deel uit van het netwerk Boeren met Klasse Vlaams-Brabant.