U bent hier

Wisselaere Goed

Dit familiebedrijf wordt gerund door Laurent, An en hun dochter Els. Elk hebben zij hun eigen taken op het bedrijf en samen zij het perfecte team om dit bedrijf dat aan intensieve landbouw doet te runnen.

Wisselaere Goed is een gemengd veeteeltbedrijf waar melkvee, vleesvee en vleesvarkens gehouden worden. Het bedrijf is één van de oudste sites in de buurt, de site bestaat reeds sinds 1458. Ondanks de rijke geschiedenis is het bedrijf doorheen de tijd gemoderniseerd.

Dit prachtig gelegen bedrijf wordt nog mooier als de hoogstamboomgaard in bloei staat. In het seizoen vind je hier heerlijke peren, appels, kersen en pruimen.

Prijs:

1,5 euro per persoon met een minimum van 80 euro per groep

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Het bezoek begint met een korte theorie, aangevuld met massa's praktijk. We brengen een bezoek aan het hele bedrijf. Van kalf tot melk, alle aspecten van de keten en hun specifieke locatie op het bedrijf (de stallen van de kalfjes, de melkput, de silo's,...) komen aan bod. Met de kleintjes brengen we ook een bezoek aan de andere dieren op de bedrijf: we rapen de eitjes van de kippen en aaien de poezen. Aan dierenplezier geen gebrek!

Op het bedrijf staan ook heel wat machine's: de tractor, de pikdorser,... we gaan ze allemaal bewonderen.

De omgeving

Er zijn heel wat mogelijkheden voor activiteiten in de buurt van dit bedrijf:

Extra's

  • Er is mogelijkheid tot picknicken
  • Vergeet geen laarzen of stevige speelschoenen

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van VLAM! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.