U bent hier

Plattekaastaart

t 45 min

Voor 1 taart.

Ingrediënten

  • 1 pakje Petit-beurre koekjes
  • 100 g suiker
  • 50 g boter (bakboter)
  • 2,5 dl room
  • 250 g verse kaas
  • 4 blaadjes gelatine (van 3 g)
  • 2 eieren
  • nog eens 100 g suiker
  • 250 g aardbeien
  • 1 appelsien
  • 2 blaadjes munt

Zo ga je te werk

  • #1 Plet de koekjes en meng ze met de boter en 100 g suiker.
  • #2 Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en strijk het mooi glad.
  • #3 Laat het bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • #4 Daarna laten afkoelen.
  • #5 Klop de room stijf en klop de eiwitten tot stevige sneeuw en laat beide verder opstijven in de koelkast.
  • #6 Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Houd een paar mooie apart voor de versiering!
  • #7 Zet een pannetje op een laag vuurtje; klop daarin de eierdooiers op met het sap van de appelsien en 100 g suiker. Laat in dit mengsel, terwijl je roert, de gelatine smelten.
  • #8 Het pannetje van het vuur nemen en de inhoud mengen met de verse kaas, de room en de stukjes aardbei.
  • #9 Op het allerlaatste roer je er de eiwitsneeuw door.
  • #10 Schep dit mengsel op de koekjesbodem en versier met partjes aardbei en takjes verse munt.
  • #11 Laat de taart nog een paar uur opstijven in de koelkast alvorens te ontvormen.