U bent hier

Catharinadal

In het Noord-Limburgse Achel baten Peter en Bert Boonen en hun echtgenotes Riet en Carine, kaasboerderij Catharinadal uit. Met de melk van hun eigen koeien maken ze in dit voormalige klooster zo'n 14O-tal kazen en tal van andere zuivelprodukten. Op deze hoeve kan je terecht voor een rodleiding in de kaasmakerij. Het melkveebedirjf zelf ligt buiten het dorp.  Ook hier kan je een bezoekje brengen. Je neemt dan best contact op voor meer info. 

Bezoektijden:

Liefst bezoeken op woensdag- en donderdagnamiddag. Geen bezoeken tijdens de schoolvakanties.

Prijs:

€ 5 per persoon met een minimum van € 75 per groep Er kan voor gekozen worden om per klas 1 kaasje te maken. Hiervoor betaal je € 30 extra.

Peter Boonen

Catharinadal 5, 3930 Hamont-Achel
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Er wordt gezorgd voor een interactieve rondleiding. Aan de hand van de vragen die gesteld worden aan de gids komen kinderen te weten hoe kaas gemaakt wordt. Er kan voor gekozen worden om met de klas een kaasje te maken. Na de rondleiding wordt er geproefd van kaas en/of andere zuivelproducten.

Extra's

  • Gelieve geen auto's te parkeren op Catharinadal zelf. Er is een grote parking in de buurt (Michielsplein, op vijf minuten wandelen van de hoeve).
  • Wie produkten wil kopen geeft best op voorand de bestelling door (lijst kan gemaild worden).
  • Deze hoeve maakt deel uit van het Plattelandseducatief Netwerk Kempen & Maasland.

Deze hoeve maakt deel uit van het netwerk Boeren met Klasse Limburg. Daardoor ontvangt u voor een bezoek aan deze boerderij een provinciale subsidie van € 50, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids. U hoeft hiervoor geen extra aanvraag in te dienen, wij sturen uw gegevens automatisch door. U ontvangt per mail wel een afzonderlijk bezoekformulier. Bezorg het ingevulde bezoek- en evaluatieformulier aan Plattelandsklassen vzw binnen de maand na het bezoek. Door het ondertekend en origineel exemplaar van dit formulier tijdig op te sturen (Plattelandsklassen vzw - Boeren met Klasse Limburg, Diestsevest 40, B-3000 Leuven) ontvangt de school 50 euro op het rekeningnummer van de school.