Land van Calcimus

Ga samen met je klas op ontdekkingstocht door het Land van Calcimus! Ontleen GRATIS de educatieve spelkoffer voor de lagere school.

Alle info op Calcimus.be

Het Land van Calcimus in een notendop:

  • Koning Calcimus leert kinderen op een speelse manier dat gezond eten belangrijk is en vooral niet saai.
  • Elke school kan gratis een koffer ontlenen. De koffer wordt op de afgesproken datum op school afgeleverd en 2 weken later terug opgehaald.
  • Om het geheime land van koning Calcimus te bereiken, moeten de spelers hun kennis bovenhalen om vragen te beantwoorden en raadseltjes op te lossen.
  • Het spannende en leerrijke klasspel is ideaal als afsluiter van een projectweek of een welkome afwisseling in een reeks lessen over gezonde voeding.
  • De spelkoffer bevat alles voor een leuke tocht naar het Land van Calcimus (o.a. een speldoek en 3 sets spelkaarten voor de 1ste, 2de en 3de graad lager onderwijs).
  • Elke speler krijgt als beloning op het einde van het spel een kleeftattoo van koning Calcimus.

Ga aan de slag met deze knutselactiviteiten

Tover een leeg melkbrik of een lege melkfles om tot een koe en maak er meteen een leuk spel van. Succes gegarandeerd! 

Video's

Ben je op zoek naar leuke en informatieve filmpjes? Hieronder hebben we er alvast enkele voor je verzameld.

  • Wil je je leerlingen laten kennismaken met melk en melkproducten en wat je ermee kan bereiden? Dan hebben we enkele leuke receptvideo's voor je verzameld. Deze makkelijke receptjes zijn ook ideale inspiratiebronnen voor verjaardagstraktaties!
  • In het filmpje "De Melkweg" maken we kennis met koe Irma95. Zij vertelt ons over haar leven op de boerderij, hoe de boer werkt en leeft en wat er met de melk gebeurt eens deze het bedrijf verlaat. Dit filmpje is de ideale manier om nog eens te herinneren wat er allemaal op een boerderij geleerd werd. Geraak je niet met de klas op de boerderij? Ook dan kan dit filmpje een mooi alternatief zijn.

Heb jij Oog voor Lekkers?

Gezond eten en drinken? Daar horen een sappig stukje fruit, een knapperig groentje en een fris glas melk bij. Het project Oog voor Lekkers moedigt kinderen aan om de juiste eetkeuzes te maken, thuis en op school. Want jong geleerd is oud gedaan. 

Met dit initiatief willen de Vlaamse overheid en de Europese Unie gezonde voedingsgewoonten promoten bij kleuters, leerlingen van het lager onderwijs en leerlingen van het buitengewoon lager en secundair onderwijs, zowel op school als thuis.

Doe jij ook mee?

Ontdek alles over Oog voor Lekkers

Doe de quiz of print hem uit voor in de klas

Met deze quiz test je de kennis over zuivel en de melkveeboerderij.