U bent hier

Cheesecake met havermoutbodem en rood fruit

t 35 min + 2 uur opstijven

Voor 4 à 6 personen.

Ingrediënten

Bodem

  • 150 g havermout
  • 80 g boter
  • 1 eierdooier
  • 2 el suiker
  • 1 el honing
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • de rasp van 1 citroen

Vulling

  • 2 eieren
  • 80 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 13 g gelatine
  • 350 g platte kaas
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 100 ml room
  • 50 g witte chocolade
  • 2 el melk
  • verse frambozen, rode bessen, frambozen,...
  • enkele muntblaadjes
  • poedersuiker

Zo ga je te werk

  • #1 Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een springvorm met bakpapier. Meng de zachte boter met de dooier en zout tot een gladde massa. Voeg de suiker, honing, havermout,bloem, bakpoeder, melk en de rasp van 1 citroen toe.
  • #2 Schep het kruimelig deeg in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat hem dan afkoelen in de koelkast.
  • #3 Klop de eieren los met de suiker en vanillesuiker. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Smelt de chocolade met 2 el melk, dit kan in de microgolfoven.
  • #4 Klop de room stijf. Verwarm het citroensap en los er de uitgeknepen gelatine in op. Meng eerst de platte kaas en vervolgens de opgeloste gelatine door het eiermengsel. Spatel de room door het mengsel.
  • #5 Vul de afgekoelde havermoutbodem met de kaasvulling. Laat 2 à 3 uur opstijven in de koelkast. Werk af met het rood fruit. Strooi er nog wat poedersuiker over.