U bent hierIjslolly van aardbei en yoghurtt 15 minuten + 5 uur in de diepvriesRecept voor 6 stuks. |
Ingrediënten
- 225 g aardbeien
- 75 g poedersuiker
- 1 ei
- 450 g volle yoghurt
- enkel blaadjes munt
Keukenmateriaal
- ijsvormpjes
Zo ga je te werk
- #1 Verwijder het kroontje van de aardbeien en pureer ze met 1 eetlepel poedersuiker. Hak enkele blaadjes munt fijn en meng ze onder de aardbeienpuree.
- #2 Klop het ei samen met de rest van het poedersuiker op tot een dikke witte crème. Roer deze onder de yoghurt.
- #3 Vul de ijsvorm met 1/3 aardbeienpuree en zet +/- 60 minuten in de diepvries.
- #4 Vul daarna de vorm tot 1cm onder de rand met yoghurt. Steek in elk vormpje een houten stokje en plaats in de vriezer gedurende minstens 4 uur.