U bent hier

Ijslolly van aardbei en yoghurt

t 15 minuten + 5 uur in de diepvries

Recept voor 6 stuks.

Ingrediënten

  • 225 g aardbeien
  • 75 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 450 g volle yoghurt
  • enkel blaadjes munt

Keukenmateriaal

  • ijsvormpjes

Zo ga je te werk

  • #1 Verwijder het kroontje van de aardbeien en pureer ze met 1 eetlepel poedersuiker. Hak enkele blaadjes munt fijn en meng ze onder de aardbeienpuree.
  • #2 Klop het ei samen met de rest van het poedersuiker op tot een dikke witte crème. Roer deze onder de yoghurt.
  • #3 Vul de ijsvorm met 1/3 aardbeienpuree en zet +/- 60 minuten in de diepvries.
  • #4 Vul daarna de vorm tot 1cm onder de rand met yoghurt. Steek in elk vormpje een houten stokje en plaats in de vriezer gedurende minstens 4 uur.