Ijslolly van aardbei en yoghurt
Zuivelrecept
15 minuten + 5 uur in de diepvries. Recept voor 6 stuks.
Stap 1
Verwijder het kroontje van de aardbeien en pureer ze met 1 eetlepel poedersuiker. Hak enkele blaadjes munt fijn en meng ze onder de aardbeienpuree.
Stap 2
Klop het ei samen met de rest van het poedersuiker op tot een dikke witte crème. Roer deze onder de yoghurt.
Stap 3
Vul de ijsvorm met 1/3 aardbeienpuree en zet +/- 60 minuten in de diepvries.
Stap 4
Vul daarna de vorm tot 1cm onder de rand met yoghurt. Steek in elk vormpje een houten stokje en plaats in de vriezer gedurende minstens 4 uur.
15 min

Ingrediënten
225 g aardbeien
75 g poedersuiker
1 ei
450 g volle yoghurt
enkel blaadjes munt
Benodigdheden
ijsvormpjes