U bent hier

De Diepenbeekhoeve

De Diepenbeekhoeve is een gemengd bedrijf, gelegen tussen het Provinciaal domein Het Leen en het Drongengoedbos.

Op het rustig en landelijk gelegen bedrijf zijn zowel melkkoeien als varkens te vinden. Maar ook de twee schapen, de kippen en de hond zijn vaste waarden op de boerderij.

Boer Pascal zorgt alle dagen met veel plezier voor de dieren en de gewassen op het land.

 

Prijs:

80 euro per klas per bezoek.

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Kinderen van de kleuterschool of de lagere school kunnen hier kennis maken met het leven op en rond de boerderij, ieder op zijn leerniveau. Het boederijbezoek is voornamelijk gericht op het zintuiglijk en levensecht waarnemen: kalfjes aaien, melk proeven, een biggetje knuffelen, verschillende veevoeders herkennen, voelen en aan de dieren voederen, geluiden herkennen en boerderijspelen.

Voor de oudere kinderen wordt ook verder ingegaan op het productieproces van melk, het verwerken van de gewassen op het land, …

 

Omgeving

Een bezoek aan de Diepenbeekhoeve kan gecombineerd worden met een bezoek aan het Provinciaal domein Het Leen of het Drongengoedbos.

Praktisch

Picknick op de boerderij is mogelijk.Vooraf wordt met de leerkracht besproken waar men de klemtonen wenst te leggen.

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.