U bent hier

De Korenbloemhoeve

Evelyne, Peter en hun zoontje Samarth heten jullie graag welkom op hun melk- en vleesveebedrijf De Korenbloemhoeve in Torhout!

Peter en zijn ouders runnen de dagelijkse activiteiten op de boerderij. Evelyne helpt waar nodig en verzorgt met veel enthousiasme de bezoeken en rondleidingen. Voor de voeding van de dieren wordt er op het bedrijf ook aan akkerbouw gedaan.

Evelyne vertelt jullie tijdens haar rondleiding alles over hoe het eraan toegaat op hun bedrijf en samen ontdekken jullie het verhaal van koe tot melk.

Neem alvast een kijkje op de Facebook-pagina van De Korenbloemhoeve en tot binnenkort!

Bezoektijden:

Op afspraak.

Prijs:

€ 50/bezoek (incl. proevertje).

Evelyne Bulcke en Peter Verhegge

Korenbloemstraat 53, 8820 Torhout
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Tijdens het bezoek maken de kinderen een wandeling doorheen de boerderij en ontdekken ze welke weg de melk aflegt. De kinderen maken kennis met de kalfjes en hun verzorging, het voeder van de dieren, de groei van kalf tot koe... Hoe ziet een kalfje eruit? Wat eet een koe? Dat en nog veel meer komen jullie te weten tijdens het bezoek aan de hoeve van Evelyne en Peter.

De omgeving

Op 2 km wandelafstand van De Korenbloemhoeve ligt Domein Groenhove, een domein met wandel- en speelbos en manège.

Extra's

  • Een bezoek aan de Korenbloemhoeve kan gecombineerd worden met een activiteit (bv. brood bakken) op de kinderboerderij in Torhout op ca. 7,5 km van de hoeve. Evelyne kan voor jouw school of organisatie hiervoor de nodige informatie inwinnen.

In de provincie West-Vlaanderen werkt Melk4Kids samen met het project 'Met de klas de boer op'. Beide initiatieven nodigen kinderen uit het lager onderwijs uit een melkveebedrijf te bezoeken en de wereld van de melk op een speelse manier te ontdekken.