U bent hier

Den Ighemkouter

Boerderij ‘Den Ighemkouter’ is een gemengd landbouwbedrijf met melkvee, vleesvee, akkerbouw en andere nevenactiviteiten: kinderfeestjes, schoolbezoeken en hoevetoerisme.

De boerderij zelf wordt gerund door Regina, Mieke en Pieter. Na het overlijden van de man van Regina en dus de papa van Mieke en Pieter, besloten ze om niet bij de pakken te blijven zitten en hun bedrijf open te stellen voor de buitenwereld.

Pieter is vooral de man van het technische werk: sleutelen aan tractoren, landwerk,  voederen met de voedermengwagen zijn maar een aantal taken die hij dagelijks voor zijn rekening neemt.

Regina en Mieke zijn dan weer de sociale ‘koeienmadammen’. Naast de dagelijkse zorgen voor de koeien, zijn zij druk in de weer met het ontvangen van groepen. Zowel op de gewone boerderij, als op een externe vierkantshoeve waar aan hoevetoerisme gedaan wordt.

 Boerderij ‘ Den Ighemkouter’ is een modern landbouwbedrijf die zich toespitst op verschillende takken.  Mieke is het ganse jaar door bezig met het organiseren van verjaardagsfeestjes op de boerderij vooral in het weekend en op woensdagnamiddag. Door haar jarenlange jeugdbewegingservaring is omgaan met kinderen één van de favoriete dingen waar Mieke zich met bezighoudt.

Tijdens een bezoek aan onze boerderij nemen we jullie met plezier mee op een reis doorheen de boerderijwereld. Iedereen krijgt een uitgebreide uitleg en rondleiding waarbij zelf dingen waarnemen centraal staan; spelletjes en doe-opdrachten dragen bij tot een aangename boerderijbeleving.

De mix van deze drie mensen zorgen voor een aangename sfeer op de boerderij waar iedereen welkom is.

Bezoektijden:

Het ganse jaar door te bezoeken!

Prijs:
 • 6,50 euro per kind voor een halve dag met een minimum van 65 euro / groep
 • 9,50 euro per kind voor een volledige dag met een minimum van 100 euro / groep

 Bij elk bezoek is een consumptie, het nemen van foto’s en een leuke doe-activiteit voorzien.

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Tijdens een bezoek aan onze boerderij is er tijd en ruimte voor de kinderen om alles zelf te ontdekken. Er wordt steeds een uitgebreide rondleiding voorzien waarbij er niets geheim wordt gehouden voor de bezoekers. Iedereen vindt het immers leuk om te zien hoe onze koeien gemolken worden met de melkrobot, hoe de roosters schoon gemaakt worden door onze mestrobot. Onze koeien zijn heel mak, waardoor een intiem contact met de bezoekers zeker mogelijk is: aaien en eten geven hoort daar zeker bij. Wanneer het kleine groepen zijn, bieden wij zelf de mogelijkheid om eens op een koe te zitten.

Er is ook heel veel spelmateriaal op onze boerderij aanwezig waardoor er tussen het rondleiden in tijd en ruimte is voor enkele leuke spelletjes die te maken hebben met de boerderij.

Na zo’n uitgebreid bezoek met spelletjes en doe-opdrachten voorzien wij ook steeds een hapje en een drankje voor de kleine curieuzeneuzen (cakeje en chocolademelk).

De omgeving

Boerderij ‘Den Ighemkouter’ is gelegen in het hartje van de Vlaamse Ardennen in de provincie Oost-Vlaanderen namelijk in ‘Geraardsbergen’. Een landelijke omgeving die ook met het openbaar vervoer goed te bereiken is.

Zelf bevindt de boerderij zich net buiten het centrum van Idegem (deelgemeente van Geraardsbergen) tussen de groene velden.

Onze boerderij ligt niet ver van enkele leuke trekpleisters:

 • Provinciaal ‘De Gavers’
 • Historisch centrum in Geraardsbergen (de mattentaart, Mannekepis, De Muur)
 • Veel fietsgelegenheid
 • 1 kilometer van het treinstation

Extra's

 • Veel spelmateriaal aanwezig
 • Actieve beleving staat centraal: contact met dieren, zelf dingen doen
 • cakeje/ drankje voor elke bezoeker
 • Modern bedrijf met vele technische snufjes
 • Bij goed weer ritje met de tractor
 • Meer info over onze b&b vind je op onze website: www.valeriushoeve.be

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.