U bent hier

Eefke's Hoeveijs

Dit bedrijf wordt gerund door Hans en Eefke. Terwijl Hans zich bekommert om de dieren en het werk op het land, maakt Eefke ijs met de verse melk. Ze hebben 55 melkvee en heel wat jongvee, in het totaal lopen er op het bedrijf een 130 koeien. Naast koeien zal je ook de twee honden Odette en Ita tegen het lijf lopen. De vogels, kippen en eenden maken het van dit bedrijf een echte beestenboel.

Bezoektijden:

Op afspraak

Prijs:

4€ per kind (met een minimum van 80€/groep) inbegrepen in de prijs: ijsje en glas melk.

Eefke De Schuyter

Aardenburgse Heerweg 12, 9910 Knesselare
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

We beginnen de rondleiding met het proeven van lekkere verse melk. Vervolgens bezoeken we de verschillende stappen in het produceren van melk: van kalfje tot koeltank. We eindigen deze leerrijke uitstap met een overheerlijk ijsje.

De omgeving

Dit bedrijf ligt op de landbouwpad, dat je met de fiets of te voet kan volgen. In de buurt kan je de Pietendriesmolen vinden, een graanmolen die je kan bezoeken.

Extra's

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.