U bent hier

Gasthuishoeve Boshoek

Op de Gasthuishoeve Boshoek heten Kathleen, haar man Herman en hun zonen Rik en Jan jullie graag welkom op hun actief melkveebedrijf. De hoeve is gelegen in de Zuidrand van Antwerpen, tussen de dorpskernen van Hove en Lint. Kathleen neemt jullie graag mee op ontdekkingstocht doorheen hun boerderij en vertelt jullie ondertussen het verhaal van koe tot melk, van gras tot glas. 

Tot binnenkort op deze speel-, leer- en zorgboerderij! En ondertussen kan je ook al eens een kijkje nemen op de Facebook-pagina van Gasthuishoeve Boshoek.

Bezoektijden:

Steeds op afspraak.

Prijs:

Op aanvraag.

Kathleen Janssen en Herman Moons

Lintsesteenweg 697, 2540 Hove
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Op zoek naar een fijne uitstap met je klas? Wij verzorgen een programma van een halve of hele dag, aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

  • Voor de kleuters voorzien we onder andere: eenvoudige doe-opdrachtjes, voelen, ruiken, proeven en ontdekken. Dieren aaien hoort daar natuurlijk ook bij.
  • Voor kinderen van de lagere school maken we een combinatie van spelen en leren. Op het einde van het bezoek heeft jouw klas uitgebreid kennisgemaakt met ons melkveebedrijf, op een leerrijke en speelse manier.

Bereikbaarheid & omgeving

Gasthuishoeve Boshoek is (naast met de wagen of schoolbus) op heel wat verschillende manieren bereikbaar:

  • Te voet: onze hoeve ligt vlakbij het Bos- en beemdenpad (wandelgebied Zuidrand).
  • Met de fiets: de hoeve is gelegen tussen knooppunten 12 en 6 en op 1 km van de fietsostrade Antwerpen-Mechelen en Kontich-Lier.
  • Met het openbaar vervoer: lijn 52 en 53 stoppen aan bushalte Boeshoekstraat. Het treinstation Kontich-Lint ligt op 2 km wandelafstand.

Kom je met de wagen of schoolbus en gebruik je Google Maps om de route op te zoeken? Dan typ je best 'Gasthuishoeve Boshoek' in.

Extra's

  • Op de boerderij organiseren we ook verjaardagsfeestjes.
  • Sinds een achttal jaar is de Gasthuishoeve een zorgboerderij en maken we deel uit van het netwerk van Steunpunt Groene Zorg.