U bent hier

Het Olen's Koetje

Sarah en Tom runnen samen met hun kids Emma, Zander, Linde en Brenthe een (familie)melkveebedrijf van 120 melkkoeien. Inclusief runderen, kalfjes en droge koeien hebben ze zo'n 230 dieren in hun stallen staan.

Maar het bleef niet langer bij koeien alleen... Op de boerderij vind je ook nog hun hondje Lotte, enkele schattige poezen, Kimi de pony, Flip het mini-paardje, een geitje, konijntjes, eenden, pauwen, kalkoenen, ganzen, cavia's,... En dan zijn er natuurlijk nog de kippen. Boer Tom en boerin Sarah kunnen dus best wat hulp gebruiken bij het voederen en om alle eitjes te rapen.

Je ziet het: een echt dierenparadijs! En in dat leuke gezelschap willen Sarah en Tom de kids graag op een educatieve, interactieve en speelse manier iets bijbrengen over de hedendaagse landbouw.

Neem ook eens een kijkje op de Facebook-pagina.

Hopelijk tot gauw op de boerderij!

Bezoektijden:

Bezoek op afspraak.

Prijs:
  • Voor een halve dag: €5/kind, incl. proevertjes: glaasje chocolademelk, glaasje gewone melk. Water à volonté.

  • Voor een volledige dag: €10/kind, incl. proevertjes en snack. Water à volonté. Keuze snack afhankelijk van het aantal kids

Bij < 20 kids is er keuze uit pannenkoeken, een hotdog of een hamburger. Bij > 20 kids is er keuze tussen een hotdog of een hamburger.

Tom Verbiest en Sarah Sauvillers

Haperstraat 1a, 2250 Olen
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Boerin Sarah start het bezoek met een rondleiding in de koeienstallen waar ze een woordje uitleg geeft afgestemd op de leeftijd en de interesse van de kinderen.

Daarna mag iedereen boerin Sarah helpen met het voederen van de koeien en laat ze zien hoe de kinderen met de dieren kunnen koe-knuffelen. Van de koeien gaat de rondleiding verder naar het kalfje dat een flesje pap mag krijgen en ook de geitjes, kalkoenen, eenden, konijntjes... moeten natuurlijk gevoederd (en geknuffeld) worden. Boerin Sarah laat ook de plaats zien waar de koeien gemolken worden en ze toont hoe dit in z'n werk gaat.

Als de tijd het toelaat, kunnen de kinderen misschien ook nog een ritje maken op de tractor.

En wanneer de buiken beginnen te grommen kunnen de kinderen in de kapschuur nog genieten van hun drankje (warme chocomelk) en snack.

De omgeving

De boerderij ligt in een bosrijke omgeving en er zijn enkele paardenmanèges in de buurt. 

Op 4 km bevindt zich de Buulse Bowling en op 11 km is er de binnenspeeltuin Circus Bruul in Geel. 

De boerderij is gelegen op 7 km van Bobbejaanland en in de buurt zijn er ook twee zwembaden: Zwembad Geel (7 km) en Zwembad en Recreatiedomein Netepark in Herentals (9,6 km).

Extra's

  • De schoolbus kan de boerderij makkelijk bereiken.
  • Zorg afhankelijk van de weersomstandigheden voor aangepast schoeisel en kledij (laarzen kunnen bij regenweer wel van pas komen).
  • Reservekledij aan te raden.
  • Op het terrein staat er ook een heuse speeltuin.
  • Voldoende indoormogelijkheden bij slecht weer.