U bent hier

Hof te Walput

Hof te Walput is het bedrijf van Filip en Cindy en hun twee dochters Elien en Ilona. Op deze hoeve vind je melkvee en vleesvee en wordt er aan akkerbouw gedaan.

 

Prijs:

€ 3 per persoon, met een minimum van € 50 per groep.

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Tijdens het bezoek maken de kinderen kennis met de koeien en de kalfjes en valt er vanalles te beleven. Samen met de boerin koekjes en melk aan de kalfjes geven. Een kijkje nemen in de nieuwe melkveestal en ontdekken hoe de koeien zich kunnen borstelen. Echt zien hoe een koe gemolken wordt. De vleesveestieren bewonderen. Op een tractor zitten en alle andere machines bekijken... Er is genoeg te zien en te doen voor een onvergetelijk bezoek!

Een rondleiding op deze boerderij duurt ongeveer anderhalf uur. Op het einde van het bezoek krijgt elk kind een melkproevertje en een geschenkje.

De omgeving

Als je de Walputstraat inrijdt kom je van de drukke steenweg zo in de vrije natuur terecht. De hoeve is heel rustig gelegen in het groene heuvellandschap. Het is leuk om tijdens de zomer een wandeling te maken langs de weiden of te picknicken tussen de koeien.

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.