U bent hier

Ijshoeve Nicky

Op het melk- en vleesveebedrijf van moeder Celesta en vader Ronny verwerkt Nicky samen met haar man Nico lekkere verse melk van hun 60 melkkoeien tot heerlijk hoeveijs. Maar dat is nog lang niet alles: op dit gezellige familiebedrijf ontvangen ze je graag voor een leerrijke uitstap op de boerderij! Lars, het zoontje van Nicky en Nico, is alvast verzot op het leven op de boerderij. Kom het dus zeker zelf ontdekken én beleven!  

Wil je de belevenissen van Ijshoeve Nicky volgen? Neem dan ook eens een kijkje op de Facebook-pagina.

Bezoektijden:

Op afspraak.

Prijs:

Op aanvraag.

Nicky Cami

Baardegemsestraat 39, 9280 Lebbeke
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Tijdens het bezoek gaan jullie op ontdekkingstocht doorheen de boerderij. Hoe ziet een kalfje eruit? Wat eet een koe? Hoe worden de koeien gemolken? Welke weg legt de melk af? 

Jullie maken kennis met de kalfjes, het jongvee en de koeien en ontdekken wat ze eten, hoe ze gemolken worden en waar de melk bewaard wordt en naartoe gaat. En ook: wat voor lekkers maken we allemaal van de verse melk?

Kortom: na het bezoek aan dit bedrijf zijn jullie volleerde melkkenners!

De omgeving

Het bedrijf is omgeven door mooie fiets- en wandelroutes zoals bv. de Leirekensroute of de Millenniumroute.

Of misschien kan je het bezoek aan Ijshoeve Nicky wel combineren met een bezoek aan het preibedrijf Ons Dagelijks Groen?

Extra's

  • Deze hoeve heeft ook een hoeveslagerij waar je elke zaterdag terecht kan voor een lekker en lokaal stukje vlees.
  • Op deze hoeve kan je ook terecht voor verjaardagsfeestjes.

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.