U bent hier

Melkveebedrijf De Wange

De familie De Vuyst draagt het leven op de boerderij hoog in het vaandel. Deze hoeve is reeds actief vanaf de 17de eeuw. En verjonging brengt ook vernieuwing teweeg... In 2010 werd een nieuwe boerderij gebouwd op een andere locatie, niet ver van de oorspronkelijke hoeve. Dit melkveebedrijf telt zo'n 80 melkkoeien en daarnaast ook jongvee en vleesvee. Welkom!

Bezoektijden:

Elke dag te bezoeken, na afspraak.

Prijs:

vanaf € 2,5/ kind

Paul en Filip De Vuyst

Wijteveld 74, 9552 Borsbeke
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Tijdens het bezoek maak je kennis met het leven op en rond de boerderij. De bezoekers worden rondgeleid langs de kalfjes en de koeien, de stallen, voerderopslagplaatsen, machines... Het bezoek duurt ongeveer twee uur. De kinderen krijgen ook de kans zelf de handen uit de mouwen te steken: melk geven aan de kalfjes of de dieren hooi geven. Als afsluiter krijgt iedereen een drankje en yoghurt.

En verder... De gasinstallatie met bijhorende mestopslag zijn een grote troef op deze boerderij. Er wordt energie opgewekt aan de hand van de mest van de koeien. (Ideaal om te verwerken in de lessen techniek!)

De omgeving

De hoeve is zeer landelijk gelegen. Er kan een mooie natuurwandeling gemaakt worden met zicht op de velden.

Extra's

  • Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
  • Picknickruimte voorzien
  • Laarzen zijn geen overbodige luxe!
  • Programma's voor verschillende doelgroepen: zowel kleuters, kinderen uit de lagere school, jongeren uit de middelbare school als jongeren met een beperking zijn welkom!

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.