U bent hier

Meulenkouterhoeve

De Meulenkouterhoeve is opgericht in 2015 na samenvoeging van 2 bedrijven. Er werd een nieuwe melkveestal gebouwd waarin koekomfort en dierenwelzijn voorop staat. Kom kennismaken met onze 110 enthousiaste koeien en hun omgeving. Boer Jan en boerin Ann heten jullie van harte welkom. Samen met hun 4 kinderen: Anouck, Ben, Silke en Pieter zorgen ze dagelijks voor de koeien, de kalfjes en het vleesvee.

Bezoektijden:

Elke namiddag van 13u - 15u, behalve op vrijdag

Prijs:

€4 per kind met een minimum van €80 per groep (groepen van max. 25 kinderen). In de prijs is een rondleiding, een proevertje en een leuke doe-activiteit inbegrepen.

 

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Er wordt een rondleiding op maat van de kinderen voorzien, met ruimte voor een leuke doeactiviteit en als afsluiter een proevertje. Leerkrachten mogen zeker ook hun inbreng doen in de mate van het mogelijke.

De omgeving

  • De Meulenkouterhoeve ligt niet zo ver van de E17 en is dus makkelijk bereikbaar.
  • Er is mogelijkheid tot parkeren op de boerderij.

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.