't Bazelaarhof

‘t Bazelaarhof is een gespecialiseerd melk- en fokveebedrijf. De koeien laten zich door de melkrobot melken. De kalfjes genieten in het stro van warmte en gezelligheid of huppelen in de weide.  Op de weiden en akkers groeit voedsel, nl. grasklaver en maïs voor de koetjes en kalfjes. 
Ook suikerbieten worden op het bedrijf geteelt. Dit alles om melk te produceren voor de fabriek die er de lekkerste melkproducten zoals drinkmelk, kaas, boter en yoghurt van maakt.

Het bezoek

Op ’t Bazelaarhof krijgen bezoekers een boeiende rondleiding bij de pasgeboren kalfjes en kunnen ze het groeiproces volgen tot deze dieren uitgroeien tot volwassen koeien. Tijdens het bezoek wordt er speciale aandacht besteed aan het automatisch melksysteem, de melkrobot. Bezoekers krijgen de kans om te kijken, ruiken en voelen wat de koeien eten - en ontdekken of ze misschien ook koekjes lusten. Tal van leuke weetjes worden onderweg gedeeld. De rondleiding wordt afgesloten met een traktatie van (choco)melk en cake. Een bezoek duurt ongeveer twee uur.

Extra's

  • Op ’t Bazelaarhof is er voor de kinderen een leuke speeltuin met zandbak, glijbaan en trampoline.
  • Picknicken kan zowel binnen als buiten, afhankelijk van het weer.
  • Daarnaast is er een ruime parkeerplaats voorzien voor bussen, wat het bezoek extra praktisch maakt voor scholen en groepen.

Omgeving

De boerderij is gelegen in het Brugse Ommeland, vlak bij de grens met de Westhoek. In deze vlakke streek met prachtige vergezichten kan men vlot fietsen. Bij de buren van ’t Groenselpoortje bevindt zich een gezellig hoeveterras waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Voor wie graag wat langer in de omgeving wil verblijven, is er in de buurt de B&B Nieuwhof.

Bezoektijden

Op afspraak, niet op zondag

Prijs

€ 10 per persoon, € 8 per kind met min. € 120 per groep

Andere betrokken partners

In de provincie West-Vlaanderen werkt Melk4Kids samen met het project 'Met de klas de boer op'. Beide initiatieven nodigen kinderen uit het lager onderwijs uit een melkveebedrijf te bezoeken en de wereld van de melk op een speelse manier te ontdekken.