U bent hier

't Populierhof

't Populierhof is een gezellig familiebedrijf waar Heidi en Marc jullie graag verwelkomen om het reilen en zeilen op hun boederij te laten zien!

Het bedrijf telt 120 melkkoeien met bijhorend jongvee en daarnaast wordt er voor het voeder van de dieren ook aan akkerbouw gedaan: tarwe, suikerbiet, voederbiet, maïs en grasland. Heidi en Marc hebben 3 kinderen: Arthur, Lucie en Louis. De jongste zoon Louis doet geregeld mee aan prijskampen waarbij zijn dieren er steeds op en top uitzien.

En er is meer, want op het bedrijf zijn er niet alleen koeien te bewonderen, maar ook enkele kippen, schapen (en lammetjes in het voorjaar), enkele poezen en een stier.

Kom dus zeker eens langs en ga samen met Heidi en Marc op ontdekking doorheen hun boerderij.

Bezoektijden:

Steeds op afspraak.

Voorlopig kunnen er geen bezoeken plaatsvinden op dinsdag.

Prijs:

Op aanvraag.

Heidi en Marc Deheegher - Wyckaert

Eversamstraat 7, 8691 Stavele
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Tijdens het bezoek maken de kinderen een wandeling doorheen de boerderij en ontdekken ze welke weg de melk aflegt. De kinderen maken kennis met de kalfjes en hun verzorging, het voeder van de dieren, de groei van kalf tot koe... Hoe ziet een kalfje eruit? Wat eet een koe? Tijdens het bezoek gaan jullie ook zelf aan de slag op de boerderij!

Daarnaast zijn er natuurlijk heel wat straffe machines te bewonderen. Heidi en Marc doen op hun bedrijf ook aan warmterecuperatie, ze vangen het regenwater op om dat te hergebruiken en ze hebben zonnepanelen en een zonneboiler geplaatst. Je ziet het: je komt ook heel wat te weten over de verschillende duurzaamheidsinitiatieven die Heidi en Marc ondernemen.

De omgeving

't Populierhof is gelegen in een mooie, bosrijke omgeving vlak aan het Eversambos én in de Ijzervallei ten midden van de vele historische sites tussen Ieper en Veurne.

Extra's

  • Op de boerderij is er een recent gerenoveerde ontvangstruimte.
  • Als het lukt om met je groep rond 18u op bezoek te komen, dan kunnen de kinderen mee de koeien melken: een unieke ervaring!

In de provincie West-Vlaanderen werkt Melk4Kids samen met het project 'Met de klas de boer op'. Beide initiatieven nodigen kinderen uit het lager onderwijs uit een melkveebedrijf te bezoeken en de wereld van de melk op een speelse manier te ontdekken.