U bent hier

Bachten 't Kloosterhof

Bachten ’t Kloosterhof is een actief landbouwbedrijf waar melkvee, aardappelen, groenten en aardbeien door boer Guy en boerin Lieve onder de loep genomen worden. Men maakt er ook voldoende tijd om kennis te maken met tal van andere boerderij- en knuffeldieren.

Bezoektijden:

Het hele jaar door te bezoeken, op afspraak.

Prijs:

Telefonisch af te spreken. 

 

Guy en Lieve Mouton - Verdonck

Zwagershullestraat 26, 9881 Bellem - Aalter
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Even voorstellen

Guy: handige boerenhanden en een goede verteller Lieve: een enthousiaste en hartige boerin Lies: een bezige bij en een lieve poezenvriendin Thijs: een kleine boer in hart en nieren.

Bachten ’t Kloosterhof is een actief landbouwbedrijf waar melkvee, aardappelen, groenten en aardbeien door boer Guy en boerin Lieve onder de loep genomen worden. Men maakt er ook voldoende tijd om kennis te maken met tal van andere boerderij- en knuffeldieren. Het winkeltje met hoeveproducten laat je zien wat de boerderij seizoensgebonden te bieden heeft. De natuur viert hoogtij op deze boerderij: van boerderijpoel tot de zonne-energie installatie voor elektriciteitsproductie.

Lieve en Guy hebben veel ervaring in het begeleiden van groepen en dompelen jullie onder in de wereld van alles wat groeit en leeft op en rond de boerderij. Iedereen is WELKOM voor een boerderijbezoek op maat. Ideaal als alternatieve schoolreis of daguitstap. De kinderen staan centraal en beleven vast en zeker de dag van hun leven! 

Het bezoek

Op deze hoeve kan je verschillende programma’s volgen. Het zuivelarrangement "Mmmmelk...echt iets voor elk'' is een programma van een halve dag, met de nadruk op zuivel. Daarnaast zijn er verschillende programma’s die je zowel een halve als een hele dag kan volgen (kleuters - lagere school - middelbaar - kinderen met beperkingen). Bij elk programma worden de verschillende hoeken van de boerderij verkend en is er een proefmoment. Daarnaast kan je, afhankelijk van het gekozen programma, kiezen uit verschillende doe-ateliers, ook naargelang de leeftijd. De kinderen krijgen een hoevesmullertje mee naar huis. De boerderij staat open voor mensen met beperkingen, neem gerust contact op voor een programma op maat.

 De verschillende arrangementen vind je uitgebreid terug op de website van het bedrijf.

Omgeving

  •  Kasteel van Poeke
  • Brielmeersen te Deinze

Extra's

  • Leuk ontvangstzaaltje
  • Sanitaire voorzieningen voor rolstoelgebruiker 
  • Oude volksspelen in een hedendaags jasje
  • Fietsstopplaats
  • Verschillende lunchmogelijkheden
  • De Hoevetram: voor een rondrit, familiefeestjes enz...

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek registreren via de website van 'Beleef de boerderij'