U bent hier

Cleeterboshoeve

Op de Cleeterboshoeve bruist het van het leven. Boer Johan en Boerin Ellen runnen een actief en modern melkveebedrijf, met in hun kielzog drie vrolijke kwebbelende dochters: Laura, Caro en Louise. Op het bedrijf zijn er 80 zwartbonte Holstein melkkoeien aanwezig met bijhorend jongvee. Tevens zijn er ook vleesvarkens en worden er aardappelen geteeld. Regen of zonneschijn, het maakt niet uit, de regenwateropvang en zonne-energie installatie doen hun werking. Nero en Gita, 2 superlieve hondjes, zorgen voor de bijhorende animatie en talrijke kunstjes. Reeds 25 jaar ervaring in bedrijfsbezoeken van scholen.

Bezoektijden:

Elke dag van 9u30 tot 17u, op afspraak. Niet op zon- en feestdagen

Prijs:

3 euro /kind met een minimum van 50 euro per bezoek. Maximum 30 kinderen per groep. Een proevertje en een hapje zijn inbegrepen. Een bezoek duurt een halve dag. Leeftijd : vanaf 1ste leerjaar

Johan Van Goethem en Ellen Corryn

Kletterbosstraat 1, 9100 Sint-Niklaas
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Een bezoek duurt een halve dag ('s morgens of 's middags). Eerst wordt er een rondleiding gegeven op het bedrijf, met uitleg, grapjes en vragen (+/- 1.5 uur). Na de rondleiding wordt de groep in kleine groepjes verdeeld van +/- 5 kinderen. Elk groepje krijgt een aantal vragen (afhankelijk van de leeftijd) over de rondleiding. De kinderen gaan op ontdekkingstocht door de boerderij om de vragen (vb: waarom heeft de tractor zulke rare banden?) op te lossen.

De omgeving

In de buurt (+/- 500m) ligt het recreatiepark "De Ster". Het domein is voorzien van een superleuke speeltuin en andere animatie. Een bezoek aan deze hoeve wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan De Ster.

Extra's

Na het leuk bezoek krijgen de kinderen een leuk geschenkje van Melk4kids.

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.