U bent hier

Cleeterboshoeve

Op de Cleeterboshoeve bruist het van het leven. Boer Johan en Boerin Ellen runnen een actief en modern melkveebedrijf samen met hun dochters. Op het bedrijf zijn er 100 Holstein melkkoeien aanwezig met bijhorend jongvee. Tevens zijn er ook vleesvarkens. Regen of zonneschijn, het maakt niet uit, de regenwateropvang en zonne-energie installatie doen hun werking. Mira en Zita, 2 superlieve hondjes, zorgen voor de bijhorende animatie en talrijke kunstjes. Reeds meer dan 25 jaar ervaring in bedrijfsbezoeken van scholen.

Bezoektijden:

Elke dag van 9u30 tot 17u, op afspraak. Niet op zon- en feestdagen.

Prijs:

3,5 euro per kind met een minimum van 100 euro per bezoek. Maximum 40 kinderen per groep. Een drankje en een hapje zijn inbegrepen. Een bezoek duurt ongeveer 2,5 uur. Leeftijd: vanaf 1ste leerjaar.

Johan Van Goethem en Ellen Corryn

Kletterbosstraat 1, 9100 Sint-Niklaas
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Een bezoek duurt een halve dag ('s morgens of 's middags). Eerst wordt er een rondleiding gegeven op het bedrijf, met uitleg, grapjes en vragen (+/- 1.5 uur). Na de rondleiding wordt de groep in kleine groepjes verdeeld van +/- 5 kinderen. Elk groepje krijgt een aantal vragen (afhankelijk van de leeftijd) over de rondleiding. De kinderen gaan op ontdekkingstocht door de boerderij om de vragen (vb: waarom heeft de tractor zulke rare banden?) op te lossen.

De omgeving

In de buurt (+/- 500m) ligt het recreatiepark "De Ster". Het domein is voorzien van een superleuke speeltuin en andere animatie. Een bezoek aan deze hoeve wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan De Ster.

Extra's

Na het leuk bezoek krijgen de kinderen een leuk geschenkje van Melk4kids.

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.