U bent hier

Hof Ter Beke

Hof Ter Beke is een echt familiebedrijf. Maar liefst drie generaties werken samen op dit bedrijf om de melkkoeien en varkens te verzorgen. Het bedrijf heeft 75  melkkoeien en ongeveer evenveel jongvee. Deze boerderij is een waar dierenparadijs, naast koeien en varkens zijn er ook kippen, geiten, konijnen, parkieten en een hond. Ook is er een knuffelkalfje aanwezig “Mathilde” genaamd én een ritje met de huifkar door enkele Melseelse Straten. Iedereen is welkom!

Bezoektijden:

Na afspraak.

Prijs:

Na afspraak. In de prijs zit er een drankje en versnapering inbegrepen. Ritje met huifkar is ook mogelijk mits een kleine meerprijs

 

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Hof Ter Beke geeft zowel scholen, buitenschoolse initiatieven als bewoners van rusthuizen een inkijk op het dagelijkse leven op de boerderij. Het bezoek begint met een bezoekje aan de schattige kalfjes. Vervolgens bezoeken we de stal waar we de koeien kunnen bestuderen. In de melkput krijgen we een idee van hoe het melken er nu aan toe gaat. Eindigen doen we met een proevertje. Uiteraard kan er ook uitgebreid geknuffeld worden met de verschillende kleine diertjes. Zo wordt dit bezoek een onvergetelijke dag! 

Hof Ter beke biedt ook ritjes in de huifkar aan, zo kunnen scholen binnen een straal van 5 km beroep doen op avontuurlijke rit van en naar de school, dat voor slechts €1 extra per kind. Bij goed weer zijn er veel speelmogelijkheden voor de kinderen en een mogelijkheid tot picknicken op de boerderij.

Omgeving

  • Recreatiedomein De Ster
  • Op 200 m wandelen van treinhalte Melsele
  • Korte Wallen op afstand

Extra's

  • Gelieve te zorgen voor aangepaste kledij.

Extra's

  • We ontvangen groepen van max. 25 personen per bezoek.

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.