U bent hier

De Blijlever

Danny: een boer in hart en nieren. Elly: een hartelijke en gedreven boerin. Filip: Een echte dierenvriend. Lobke: altijd actief met knuffelbeest Loes (bordercollie).

De Blijlever is een melkveebedrijf dat gerund wordt door Danny en Elly. De boerderij is ook drie halve dagen per week een zorgboerderij. Danny en Elly hebben veel ervaring in het begeleiden van groepen en iedereen is welkom voor een bedrjifsbezoek op maat.

Prijs:

€ 30 per groep (hoevesmullertje inbegrepen)

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

De kinderen ontdekken het verhaal 'van kalf tot koe'. Op deze hoeve kunnen de bezoekers actief bezig zijn met de dieren, dieren eten geven en verzorgen. Tussendoor is er een lekker hoevesmullertje.

De omgeving

De hoeve ligt in een open vlakte omgeven door prachtige natuur. Je vindt er o.a. het Dommelhuis, een baken waar landbouw, water, natuur, educatie en recreatie hand in hand gaan. Het Dommelhuis is dan ook de Peerse toegangspoort naar Bosland. 

In de Mullemer Bemden kan je ook de educatieve route volgen onder de naam Dommelkronkels. Rond het gebouw zijn er speelelementen en picknickbanken. Ook de vijver komt helemaal tot zijn recht dankzij een leuk vlonderpad, het natuurlijke paadje errond zorgt voor een aangename belevenis tot aan de Dommel. 

Extra's

Deze hoeve is gelegen in de omgeving van het Educatief Centrum Zuivel in Peer (meer info www.breugelhoeve.be).

Deze hoeve maakt deel uit van het netwerk Boeren met Klasse Limburg. Daardoor ontvangt u voor een bezoek aan deze boerderij een provinciale subsidie van € 50, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids. U hoeft hiervoor geen extra aanvraag in te dienen, wij sturen uw gegevens automatisch door. U ontvangt per mail wel een afzonderlijk bezoekformulier. Bezorg het ingevulde bezoek- en evaluatieformulier aan Plattelandsklassen vzw binnen de maand na het bezoek. Door het ondertekend en origineel exemplaar van dit formulier tijdig op te sturen (Plattelandsklassen vzw - Boeren met Klasse Limburg, Diestsevest 40, B-3000 Leuven) ontvangt de school 50 euro op het rekeningnummer van de school.