U bent hier

De Statiehoeve

In Turnhout, op een boogscheut van de Nederlandse grens, baten Sonja en Kim, een modern melkveebedrijf uit met 270 melkkoeien en 200 stuks jongvee. Er zijn zowel rood- als zwartbonte dieren. Verder zijn er nog tal van machines voor het werk op de akkers en velden. Hier maak je kennis met het reilen en zeilen van en de modernste snufjes op een landbouwbedrijf. Sonja heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het gidsen van bezoekers van alle leeftijden.

Prijs:

€5 per kind met minimum van €50 per groep.

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Een bezoek op de boerderij duurt ongeveer 2 à 3 uur en wordt aangepast aan de leeftijd van de kinderen. De rondleiding begint bij de kleinste kalfjes en eindigt bij de melkkoeien. Er komt heel wat aan bod, van kalf tot koe, van koe tot koelkast,… Bezoekers ontdekken wat de dieren te eten krijgen, waar de dieren gehuisvest worden, hoe ze gemolken worden, waar de melk bewaard wordt en naartoe gaat.

In 2022 zijn er nieuwe aanpassingen gebeurd aan de comfortabele melkveestal met hierin vier melkrobots, hierdoor kan je de hele dag door kijken hoe een koe gemolken wordt! De robots zorgen ervoor dat de koeien gemolken worden wanneer ze er zin in hebben, dag en nacht.

De kinderen mogen eens op een grote tractor gaan zitten en natuurlijk wordt er verse melk geproefd!

Omgeving

De boerderij ligt in een zeer landelijke omgeving in de kempen, in het uiterste noorden van Turnhout op een boogscheut van de Nederlandse grens. De hoeve is makkelijk bereikbaar met auto of bus.

Extra's

Wil je een daguitstap boordevol leuke activiteiten? Het bezoek aan deze hoeve kan makkelijk gecombineerd worden met andere activiteiten die plaatsvinden op de Ponyhoeve, amper 1 km van de boerderij. Bijvoorbeeld een wandeling tussen de akkers en velden of ponyrijden.