U bent hier

Den Boeradrie

Den Boeradrie is een speel-, leer–, zorg- en belevingsboerderij waar je met volle teugen van het leven op de boerderij geniet. Het is een modern melkveebedrijf waar ondertussen de 5de generatie is begonnen. Op dit bedrijf wordt er veel zorg besteed aan het comfort van de koe. Ze leven in grote luxe. Ze worden gemolken met robots, er is een “kakastofzuiger” en ook massageborstels voor de koeien. Het bedrijf telt 150 melkkoeien en 200 jongvee. Ook enkele knuffeldieren wonen hier: Guus de ezel, Odette het schaap en Lisa, Gusta, Stelle en Roza de kippen.

Prijs:
  • €6 per leerling voor een halve dag, met een minimum €120 

  • €10 per leerling voor een hele dag, met een minimum  €180

Sanne Pemen

Merenloopweg 8, 2310 Rijkevorsel
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Tijdens het bezoek ontdekken de kinderen aan de hand van een doe-rondleiding wat de koeien en kalveren eten. Ze leren het verschil van vroeger tot nu: hoe de koeien gemolken worden, waar de melk heengaat, wat er van melk gemaakt wordt,... En die melk gaan ze natuurlijk ook proeven!

De kinderen krijgen de kans om voor een dag een echte boer(in) te zijn. Ze mogen de kalveren en koeien niet enkel voederen, maar mogen ook zelf een koe melken. En wie weet... misschien maken we wel een ritje met de grote tractor?

Na de rondleiding is er een moment om te spelen. Er is een grote zandbak aanwezig en tal van gocarts en tractortjes om mee te rijden. Ook Bella het springkussen zal klaarstaan. Plezier gegarandeerd!

Dit gebeurt allemaal buiten achter gesloten poort, want de veiligheid van de kinderen staat uiteraard voorop. Met slecht weer kunnen de kinderen in de stal spelen.

De omgeving

Den Boeradrie ligt in een zeer landelijke omgeving, helemaal tussenin de velden en de bossen. Er is veel groen aanwezig en de boerderij is heel rustig gelegen.

De boerderij bevindt zich in een doodlopende staat. Ter plekke is er veel parkeergelegenheid, zowel voor auto's, als fietsen en bussen.

2 km verderop kom je aan in het dorp Rijkevorsel.

Extra's

  • Picknickmogelijkheden, zowel binnen als buiten
  • Laarsjes aan met slecht weer
  • Op de boerderij organiseren we ook verjaardagfeestjes
  • Erkend zorgboerderij steunpunt groene zorg
  • Facebookpagina: @denboeradrie