U bent hier

Den Achtersten Dries

Ten midden van de Kempen, op het gehucht ‘Einhoven’ ligt de boerderij van de familie Verheyen. Den Achtersten Dries is een melkveebedrijf dat wordt gerund door de vierde generatie.

 Vandaag de dag worden er een 80-tal koeien gemolken. Daarnaast wordt er ook nog voor het jongvee gezorgd en moet er ook werk op het land gebeuren. Sinds 2006 wordt een deel van de melk verwerkt tot vers, ambachtelijk hoeveijs.

Bezoektijden:

Dinsdag t.e.m. vrijdag, liefst in de voormiddag.

Prijs:

€1/kind (incl. hoeveijsje)

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Op het melkveebedrijf zien de kinderen de evolutie van het kleinste kalfje tot een volwassen melkkoe. Er wordt uitgelegd waarom de koe oorbellen draagt, welk voedsel ze krijgt, waar ze slaapt, … De kinderen kunnen de koeien voederen, op de tractor zitten en zo meer.

Ook kunnen de kinderen een kijkje nemen op de plaats waar de koeien worden gemolken. Hier zien ze dan ook de ‘koelkast’ waarin de melk wordt opgeslagen. Uiteraard kunnen de kinderen ook zelf vragen stellen aan de boer.

Het bezoek wordt afgerond met een heerlijk hoeveijsje.

De omgeving

Einhoven is een zeer rustig gelegen gehucht dichtbij de Zoerselse bossen. Je vindt er verschillende wandel- en fietsroutes en ook via de fietsknooppunten kan je Einhoven bereiken. Voor meer info: www.einhoven.be

Extra's

Er is een mogelijkheid tot picknicken, zowel binnen als buiten.