U bent hier

Driehoekshoeve

Welkom op de Driehoekshoeve, een familiebedrijf die met veel liefde klaarstaat voor hun dieren. Paulette, Kristof en Evelien nemen je graag mee op ontdekkingsreis tussen de koetjes en kalfjes.

Bezoektijden:

Rondleiding in de voormiddag of namiddag, steeds na afspraak.

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Ons bedrijf

Op dit bedrijf is er al verscheidene generaties landbouwactiviteit op het huidige bedrijf. Drie generaties Everaert boerden al op de Driehoekshoeve. In 2013 nam Kristof het melkveebedrijf over van zijn ouders. Een jaar later bouwde hij een nieuwe melkveestal met een melkcarrousel. Hier draaien de koeien rustig een rondje terwijl ze worden gemolken. De oude melkstal ging niet verloren en werd omgebouwd voor opfok van jongvee. Vandaag bestaat het bedrijf uit 180 melkkoeien en ook de toekomstige melkkoeien groeien hier op. Hoewel Kristof het bedrijf overnam van zijn ouders werken zij nog alle dagen met veel overgave mee op het bedrijf. Zo is Paulette verantwoordelijk voor de opfok van de kalveren en zorgt Patrick voor het voederen van de dieren, terwijl Kristof de koeien ’s morgens en ’s avonds melkt in de carrousel. Daarnaast kan Kristof altijd rekenen op zijn vrouw Evelien, die ook nog deeltijds buitenshuis gaat werken en voor hun 3 kinderen zorgt.

Het bezoek

Paulette neemt jullie mee op een educatieve rondleiding op het melkbedrijf van haar zoon Kristof. Daar kunnen jullie kennismaken met de koetjes en kalfjes. Tijdens de rondleiding komen jullie meer te weten over wat er allemaal nodig is om aan de lekkere melk te komen. De kinderen mogen zich even een echte koe wanen, door een rondje mee te draaien in de draaimelkstand. Bij onze nepkoe mogen de kinderen eens met de hand proberen melken, en daarnaast ook plaatsnemen in één van de tractoren op het bedrijf.

De rondleiding duurt ongeveer 2 uur. Tussendoor kunnen de kinderen hun tussendoortje (fruit/koek) van school nuttigen en indien gewenst proeven van een glaasje chocomelk of vers appelsap.

Extra's

  • Vlot bereikbaar
  • Voldoende parkeergelegenheid

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.