U bent hier

Melkveebedrijf Verhoeven

Melkveebedrijf Verhoeven is een actief melkvee- en akkerbouwbedrijf. Dochter Elise laat de kinderen tussen 3 en 12 jaar graag kennis maken met de melkveesector.

Bezoektijden:

Elke vrijdagnamiddag op afspraak.

Prijs:

€6 per kind met een minimum van €100 per groep. In de prijs zit voor elk kind een drankje en gadget om mee naar huis te nemen. 

Elise Verhoeven

Droogveldeweg 71, 9031 Drongen
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

We beginnen de rondleiding bij de schattige kalfjes en dompelen jullie volledig onder in de wereld van de koetjes en kalfjes. Binnen de leerrijke uitstap overlopen we verschillende stappen in het produceren van onze heerlijke melk, telkens op het niveau van de groep. We zullen al onze zintuigen gebruiken om kennis te maken met het proces van voeder tot melk. We eindigen het bezoek dan ook met het proeven van zo’n lekker bekertje melk.

De omgeving

  • Zeer makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Gent.
  • Slechts enkele kilometers van het Gents stadscentrum.
  • Ruime parkeergelegenheid.
  • Op wandelafstand van schoolhoeve de Campagne en de Vinderhoutse Bossen.
  • Dicht bij recreatiegebied Blaarmeersen.

Extra's

Vergeet jullie speelkledij niet!

Elk bezoek duurt ongeveer 2 uur. Bij voorkeur contact opnemen via mail.

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.