U bent hier

Hoeve de Peinwinning

Hoeve de peiwinning is een gemengd melkvee en akkerbouwbedrijf met sinds kort ook  melkverwerking tot ambachtelijk roomijs. Wij, Ann en Nico, zijn de 5de generatie op ons familiale bedrijf dat dateert van de 17de eeuw. Terwijl Ann zorgt voor de melkverwerking,  zorgt Nico voor het reilen en zeilen van de boerderij. De akkerbouwtak bestaat uit volgende gewassen: wintertarwe, wintergerst, maïs, gras, suikerbieten en aardappelen.

In 2011 werd er een nieuwe melkveestal gebouwd, waar er een 65-tal holstein koeien worden gemolken met een melkrobot.

Bezoektijden:

maandag tem vrijdag van april tem september

Prijs:

afhankelijk van pakket:

  • rondleiding + glas verse (gepasteuriseerde) melk: 2.5euro 
  • rondleiding + ijsje: 4 euro 

gebruik van speeltuin inbegrepen

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Tijdens het bezoek leren de kinderen het levensverloop van kalfje tot melkkoe. Onderweg komen ze verschillende opdrachten en weetjes tegen die hen alle verschillende stappen van de levenscyclus leren. De rondleiding start bij de pasgeboren kalfjes die geknuffeld kunnen worden, vervolgens gaan we naar de pinken en de vaarzen om zo te eindigen bij de melkrobot. Na afloop van de rondleiding kunnen de kinderen, afhankelijk van het gekozen pakket, genieten van hun glas melk of een lekker ijsje en nog even spelen in de speeltuin. Iedereen krijgt voor het vertrek ook een cadeautje mee naar huis.

De omgeving

Hoeve de Peinwinning is gelegen in het heuvelachtige Hageland, waar het het landschap gekenmerkt wordt door een afwissing van akkerlanden en boomgaarden. De boerderij ligt tenmidden van de weides waar koeien in de zomer lustig kunnen grazen.

Extra's

Er is mogelijkheid tot het gebruik van de picknick-weide(drankjes zijn vrijblijvend in de hoevewinkel verkrijgbaar). Aansluiting op knooppuntennetwerk zowel wandelen als fietsen.  Juli tem september kan er gekozen worden voor het pakket met maïsdoolhof. Van april tot en met half oktober kan je op ons bedrijf ook terecht voor een lekker ijsje of verfrissend drankje op ons terras terwijl de kinderen rustig kunnen spelen in de speeltuin.

Deze hoeve maakt deel uit van het netwerk Boeren met Klasse Vlaams-Brabant.