U bent hier

Melkveebedrijf 'Op de Blaberg'

Lotte en Stef en hun dochtertjes Felien, Floor en Eloïse verwelkomen jullie graag voor een bezoek op hun bedrijf. Dit jonge en enthousiaste koppel bouwde een melkveebedrijf uit met een 200-tal melkkoeien en bijhorend jongvee in de groene gemeente Herselt.

Ook de vader en moeder van Lotte helpen mee bij de dagdagelijkse activiteiten op de boerderij. Voor het voeder van de dieren telen Lotte en Stef ook maïs en gras.

Lotte neemt jullie graag mee op pad doorheen hun boerderij en samen ontdekken jullie het verhaal van koe tot melk.

Bezoektijden:

Steeds op afspraak, geen bezoeken mogelijk op woensdag.

Prijs:

Op aanvraag.

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Tijdens het bezoek maken de kinderen een wandeling doorheen de boerderij en ontdekken ze welke weg de melk aflegt. 

De kinderen maken kennis met de kalfjes en hun verzorging, het voeder van de dieren, de groei van kalf tot koe... Hoe ziet een kalfje eruit? Wat eet een koe? Dat en nog veel meer komen jullie te weten tijdens het bezoek aan de hoeve van Lotte en Stef.

De omgeving

Op 10 minuten wandelen van melkveebedrijf 'Op de Blaberg' ligt Averbode Bos en Heide, een gebied van meer dan 100 hectare dat deel uitmaakt van het landschapspark de Merode. Daarnaast zijn er ook heel wat andere wandel- en fietsmogelijkheden in de buurt.

Ga tijdens de zomermaanden zeker ook eens langs bij Ijssalon Harmonie 6, daar maken ze heerlijk ambachtelijk ijs van de melk van Lotte en Stef.