U bent hier

Melkveebedrijf Godrie

Dit melkbedrijf van boer Gert en boerin Gitte is een samenstelling van verschillende bedrijven die de voorbije jaren werden samengevoegd. Momenteel zijn er een 300 koeien, maar de nieuwe stal biedt mogelijkheid om te groeien tot 400 melkkoeien.

Naast dit talrijk aantal koeien zijn er ook heel wat andere dieren te bewonderen. Zo zijn er 4 konijnen (Knabbel, Babbel Felix en Flor), 2 geitjes (Lola en Lisa), een minipaardje Elodie dat zwanger is van een veulen (wordt verwacht in april 2018), kippen, een 6-tal poezen en de hond Bo. Op dit bedrijf wemelt het in het seizoen bovendien van de zwaluwen. Al deze dieren worden verzorgd door het gezin. Want naast Gert en Gitte werken ook hun drie kinderen met plezier mee op het bedrijf. Vooral oudste zoon Mats is erg enthousiast in het helpen op de boerderij, dochter Kaat is de creatieve duizendpoot van de familie en helpt graag met het inkleden van de bezoeken. En ook de kleinste Ante helpt waar het kan.

Naast educatieve rondleidingen voor kinderen organiseren boer Gert en boerin Gitte ook teambuildings. Alle info hierover is te vinden op farmfun.be  

Bezoektijden:

Enkel mogelijk op maandag. 

Verschillende tijdsslots: er kan gekozen worden voor een halve dag (10u-13u of 12u-15u) of een hele dag (10u-15u). 

Prijs:
  • Voor een halve dag (10u-13u of 12u-15u): €10/kind per 3 uur.

  • Voor een hele dag (10u-15u): €15/kind.

  • Inbegrepen in de prijs : rondleiding op de boerderij, spelen in de stroberg, boerderijspellen, meewerken op de boerderij, proevertje, knutselen of iets koken (bij een volledige dag)

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

We volgen het verhaal van de melk, van kalf tot koelkast. We knuffelen de kalfjes, bewonderen de grote koeien, en vergeten uiteraard niet de kleine boerderijdiertjes te bezoeken.

Op dit bedrijf worden de koeien gemolken met een swing-over melksysteem. Dit is een erg spectaculair toestel, dat slechts op enkele bedrijven in Vlaanderen gebruikt wordt.

En alsof dat allemaal nog niet  genoeg is, kan er tijdens de zomermaanden ook een hertje gespot worden tussen de koeien in de wei!

Bella Boe: 2 keer per maand worden er ook meewerkmomenten georganiseerd voor kids van 5 t.e.m. 12 jaar én een ontdekkingstocht op de boerderij voor de allerkleinsten op woensdagmiddag.

Vanaf april 2018 worden er ook verjaardagsfeestjes en workshops gegeven op de boerderij.

Extra's

  • Naast educatieve rondleidingen voor kinderen organiseren boer Gert en boerin Gitte ook teambuildings. Alle info hierover is te vinden op www.farmfun.be
  • Vanaf april 2018 worden er ook verjaardagsfeestjes en workshops gegeven op de boerderij.