U bent hier

Melkveebedrijf Hendriks - Bollen

Welkom op de boerderij van Eric en Relinde! In 1984 namen zij deze hoeve over van Erics ouders. Het bedrijf telt een 150-tal koeien die sinds 2009 gehuisvest zijn in een gloednieuwe stal. Verder zijn er ook nog zo'n 50 jonge vaarzen en 50 kleine kalfjes.

De boerderij is Erics levenswerk. Hij runt deze samen met zoon Koen. Relinde helpt ook mee: zij verzorgt de hoeve, neemt de boekhouding op zich en doet het huishouden. Zij geeft ook rondleidingen op het bedrijf.

De jongste telg van het gezin is Hanne. Zij is afgestudeerd als architect en werkt op een architectenbureau.

Bezoektijden:

Geen bezoeken op woensdagnamiddag en in het weekend.

Prijs:

€ 30 per groep (melkdrankje inbegrepen).

Eric Hendriks en Relinde Bollen

Rietweg 37, 3950 Bocholt - Kaulille
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Het bezoek duurt een tweetal uurtjes. Je wordt rondgeleid op de boerderij, die uitsluitend uit melkvee bestaat. Het bezoek begint in de melkstal, waar de koeien gemolken worden, en gaat dan verder naar de stal waar de koeien gehuisvest zijn. Ook het tanklokaal, waar de melk bewaard en gekoeld wordt, wordt bezocht. Hier mag je proeven van verse hoevemelk. Vervolgens wordt de tocht verdergezet naar de jongveestal met de vaarzen en de kalfjes. Hier mogen de kinderen de kalfjes aaien.

De omgeving

Het bedrijf is gelegen langs de fietsroutenetwerken nr. 205 en 208. Ook de route 'Rond in Bocholt' komt voorbij deze boerderij. Gelegen op 2,5 km van het educatief centrum zuivel in Peer (www.breugelhoeve.be).

Deze hoeve maakt deel uit van het netwerk Boeren met Klasse Limburg. Daardoor ontvangt u voor een bezoek aan deze boerderij een provinciale subsidie van € 50, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids. U hoeft hiervoor geen extra aanvraag in te dienen, wij sturen uw gegevens automatisch door. U ontvangt per mail wel een afzonderlijk bezoekformulier. Bezorg het ingevulde bezoek- en evaluatieformulier aan Plattelandsklassen vzw binnen de maand na het bezoek. Door het ondertekend en origineel exemplaar van dit formulier tijdig op te sturen (Plattelandsklassen vzw - Boeren met Klasse Limburg, Diestsevest 40, B-3000 Leuven) ontvangt de school 50 euro op het rekeningnummer van de school.