U bent hier

Melkveebedrijf Van Hyfte

Van Hyfte is een modern en familiaal melkveebedrijf. Jonas en Céline zorgen samen met de vorige generatie en een medewerker voor 700 runderen. Hiervan zijn er ongeveer 400 melkkoeien en deze worden gemolken door robots. Wil jij zien waar al die koeien wonen en wat ze eten? Wil je graag kleine kalfjes zien? Of altijd al eens in een tractor willen zitten? Vraag dan zeker jouw afspraak aan: boerin Céline ontvangt schoolkinderen met open armen.

Bezoektijden:

Te bezoeken na afspraak per mail.

Prijs:

4 euro/kind, met een minimum van 100 euro/groep.

Jonas en Céline

Walprijestraat 50, 9940 Ertvelde
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Wil jij zien waar al die koeien wonen en wat ze eten? De kleine kalfjes krijg je zeker te zien want op deze grote boerderij is er bijna elke dag nieuw leven. Vergeet je afspraak vooraf niet; boerin Céline ontvangt kinderen uit het onderwijs met open armen. Wil je meer technische uitleg over de boerderij, dan is boer Jonas de boer bij uitstek.

Het bezoek eindigt met het proeven van een bekertje lekkere verse melk.

Voorzie schoeisel/kledij dat vuil mogen worden.

De omgeving

Op 1 km van het melkveebedrijf vind je de sporthal/het zwembad van Ertvelde.

Extra's

  • Picknicken is mogelijk, zowel binnen als buiten op het gras.
  • Ruime parking.
  • Bushalte op 750 m.

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.