U bent hier

Mili Hoevezuivel

Mili Hoevezuivel is een melkveebedrijf in Lokeren waar een deel van de melk verwerkt wordt tot ijs en melkdesserts. Het unieke aan een bedrijfsbezoek bij Mili is dat het verhaal van kalfje tot ijstaart verteld wordt. De korte keten krijgt een beeld.

Bezoektijden:

Dinsdag en donderdagnamiddag

Prijs:

€10 per persoon met een minimum van €100 per bezoek

Isabelle Vandenbroucke

Eksaardebaan 5, 9160 Lokeren
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Boer Bavo zorgt voor de 105 melkkoeien en Isabelle runt samen met haar team de stijlvolle hoevewinkel aan de rand van de stad Lokeren. Hier worden melkdesserts, vers hoeve-ijs, prachtige ijstaarten en meer dan 100 ambachtelijke kazen verkocht. Er wordt gestart op de boerderij waar aandacht is voor voeding, huisvesting en comfort van de koeien. Duurzaamheid en dierenwelzijn komen ook aan bod in de uiteenzetting.

Een rondleiding duurt gemiddeld 1-1.5 uur en wordt afgesloten met een vers vanille-ijsje.

Het bezoek wordt aangepast aan de leeftijd en het onderwijsniveau van de bezoekers. Dit kan meer praktisch toegepast zijn, maar ook met een economische of voedingsgerichte inslag (HACCP). Vragen en opmerkingen zijn steeds mogelijk.

Het doel van een bezoek is om iedere bezoeker een beter beeld te geven van het hedendaagse leven op de boerderij alsook de weg die melk aflegt tot een mooie ijstaart op de feesttafel.

De omgeving

Mili Hoevezuivel ligt vrij stedelijk aan de rand van de stad Lokeren (een zijweg van N70 Gent-Antwerpen). Het voordeel hiervan is dat de boerderij goed bereikbaar is. Bussen alsook auto’s kunnen gemakkelijk parkeren en er is een bushalte recht voor de deur.

Extra's

  • Bij mooi weer kan er geluncht worden in Mili Jardini, onze tuin waar de klanten op de zitbanken genieten van hun Mili-ijsje.

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.