U bent hier

Hoeve Den Bookhamer

In het Oost-Vlaamse Zele word je op de Hoeve Den Bookhamer verwelkomd door boer Stefan en boerin Christel, die je met open armen ontvangen. We hebben een modern melkveebedrijf met melkkoeien en varkens waar we met grote aandacht onze dieren verzorgen. Tevens steken we de handen uit de mouwen bij het telen van aardappelen en verkopen via onze aardappelautomaat. De kinderen Wout en Mare zijn ook steeds in de weer met de dieren.

Bezoektijden:

het hele jaar door te bezoeken, op afspraak

Prijs:

prijs op aanvraag

Christel Van Goethem

Gentsesteenweg 260, 9240 Zele
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

De kinderen helpen op een interactieve manier mee met allerlei werkjes op de boerderij. Met hun eigen kruiwagentje en emmertje kunnen ze aan de slag! Pret verzekerd bij de kalfjes! Het vullen en wegen van de aardappelzakjes is eveneens bijzonder voor de kleine kapoenen. Tijd voor ontspanning kan zeker. Dan begeven we ons in een huis doe-spel waar de kinderen kunnen bewijzen dat boer zijn echt plezant is. Een verrassingspakketje staat klaar als de dagtaak er op zit.

De omgeving

Vlakbij het erf is een bosrijke omgeving met mooie wandel- en fietspaden. Voor meer recreatie kan je terecht bij het Donkmeer (op 3 min rijden) met een grote speeltuin en een bezoek aan de eendenkooi is steeds te combineren.

Extra's

Het beleven van het leven op de boerderij kunnen we op verschillende en orginiele manieren uitwerken. Educatie en leren samenwerken is onze troef.

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.