U bent hier

Steenberghoeve

Wij zijn Steven en Sara (de boer en boerin) en samen met onze 2 zoontjes Lucas en Thomas hebben wij een gemengd bedrijf van melkvee en akkerbouw. Wij telen maïs, gerst, tarwe, spelt, haver, voederbieten, aardappelen, witloof en wortelen.

Onze koeien worden 2x per dag gemolken in een visgraat melkstal. Het voer van onze dieren bestaat voor 95% uit Belgische producten waarvan wij 85% zelf telen in een straal van 10 km rond ons bedrijf. Wij proberen de ecologische voetafdruk van ons bedrijf zo klein mogelijk te houden en kiezen er dus voor om zoveel mogelijk zelf te produceren voor onze dieren en ook hun mest zo kort mogelijk rondom het bedrijf te gebruiken op de akkers. Onze dieren mogen ook in de lente en zomer buiten grazen in de weide.

Op onze boerderij kan je de weg volgen die het kalfje aflegt tot ze een koe is. Bij een proevertje leren we waar en hoe de koe gemolken wordt en waar al deze melk opgeslagen wordt.

Ook onze lieve konijntjes Stamper en Flappie zijn van de partij!

Willen jullie ook een kijkje komen nemen? Neem dan snel contact op.

Er zijn rondleidingen voorzien voor kinderen en volwassenen. Op aanvraag kan ook de omgeving verkent worden met een plattelandsgids.

Bezoektijden:

Tussen 10u. en 16u.

Prijs:

Op aanvraag.

Sara Panneels

Steenstraat 145, 1850 Grimbergen
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

We volgen tijdens onze rondleiding de weg van gras tot koelkast. We brengen een bezoek aan de kalfjes, bewonderen de grote koeien en ontdekken wat er gebeurt in de melkput. We sluiten ons bezoek af met een proevertje.

Extra's

Er is een mogelijkheid om te picknicken op het bedrijf.

Deze hoeve maakt deel uit van het netwerk Boeren met Klasse Vlaams-Brabant.