Rijstpap
Zuivelrecept
Recept voor 4 personen.
Stap 1
Spoel de rijst en laat uitlekken.
Stap 2
Breng de melk aan de kook.
Stap 3
Voeg de suiker, vanillemerg en -peul, kaneelstokje en de saffraandraadjes bij.
Stap 4
Verwijder het vanillestokje.
Voeg de rijst toe aan de melk en breng 30 minuten of langer aan de kook op een zacht vuurtje tot de rijst beetgaar is.
Stap 5
Neem de rijstpap van het vuur als hij nog niet te stevig is, want hij zal nog verdikken tijdens het afkoelen.
Laat de rijstpap een beetje afkoelen.
Stap 6
Roer de eierdooiers los en roer ze door de rijstpap.
Stap 7
Serveer de rijstpap met bruine suiker.
50 min

Ingrediënten
1 l melk
130 g rijst
75 g suiker
1 capsule saffraan
2 eidooiers
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
bruine suiker