U bent hier

De Biezenhoeve

De Biezenhoeve is een modern en hedendaags melkveebedrijf te Watou. Boer Geert en boerin Sofie leiden jullie rond op hun bedrijf met 60 Holstein melkkoeien en daarnaast een 40-tal jongvee. Het bedrijf telt eveneens een 40 ha akkerbouw met gras en maïs als rantsoen voor onze veestapel. De nieuwe stal (anno 2013) is voorzien van de nodige automatisering: een melkrobot die zowel overdag als ’s nachts de koeien melkt, een mestrobot die de stal netjes houdt, een computer die snel een pak gegevens bezorgt over de gezondheidstoestand van de veestapel, een warmte-recuperator, …   Het dierenwelzijn en het koecomfort staan voorop.Willen jullie dit van naderbij ontdekken, kon dan zeker een kijkje nemen achter de schermen van dit bedrijf. Wij maken er een onvergetelijke ontdekkingstocht van!

 

Bezoektijden:

Enkel bezoek mogelijk na afspraak.

Prijs:

60 € per dagdeel

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Tijdens de rondleiding krijgen jullie het verhaal van kalf tot koe te horen en te zien. We maken een wandeling van onze jongveestal, droogstaande koeien tot onze nieuwe stal waar jullie de melkrobot en mestrobot in werking kunnen zien. Onderweg ontdekken jullie ook de vruchten op het veld. Ook het thema techniek, milieu en natuur komen uiteraard aan bod.Er worden doe- en denkopdrachten voorzien : de kalfjes aaien en krachtvoer geven, de vruchten op het veld zien groeien,  de wind horen waaien, eten geven aan de melkkoeien,  misschien zelfs een quiz waarbij jullie allen uitgedaagd worden tot de ‘slimste boer’.Indien jullie dit wensen, eindigt de rondleiding met een lekker proevertje, gemaakt van de verse melk, recht van de koe. Kortom alle zintuigen worden uitgedaagd, telkens een verrassing!!

Het boerderijbezoek biedt de kinderen een unieke ervaring waarbij al hun zintuigen aan het werk gezet worden. Enkele voorbeelden van wat op het programma staat:

 • het aaien en voederen van onze kalfjes en het jongvee,
 • bewonderen hoe de melkrobot onze koeien automatisch melkt,
 • ontdekken hoe de gewassen op onze velden evolueren met de seizoenen,
 • winnaar worden van een boeren - estafetten - spel
 • tekenen en knutselen van dierengezichtjes of de silowanden met fantasierijke tekeningen bewerken
 • een quiz spelen waarin je de boerin in de wolken krijgt of onze stal op stelten zet

 

Omgeving

Het bedrijf is gelegen in St. Jan Ter Biezen, een gehucht vóór Watou.St. Jan Ter Biezen - Kathedraal van een landschap - heeft dan ook haar naam te danken aan het kleine kathedraaltje, in het middel van de rust die de streek uitstraalt. Watou, beter bekend als het bier- en kunstdorpje, is een deelgemeente van de stad Poperinge. Het ligt er aan de Franse grens.Deze streek is eveneens een stille getuige van meer dan vier jaar oorlogsgeweld. Bezoek er alvast de vele oorlogskerkhoven, monumenten, musea zoals het bezoekerscentrum Lyssenthoek, het Talbot House te Poperinge en de Menenpoort te Ieper.Wil je meer genieten van de rust en de ruimte, de vele wandel- en fietspaden helpen jullie daar toe. Het Helleketelbos met het mooie heksenhuisje, de fazantenheuvel, één van de hoogste punten van Watou zijn echte aanraders!Of een huifkartocht waar jullie spannende volksspelen ontdekken. Een niet te missen streek - vol eigenheid!

Extra's

De Biezenhoeve biedt jullie de mogelijkheid om aansluitend aan het bedrijfsbezoek te blijven eten: 

 • de dag beginnen met een stevig ontbijt met streek- en hoeveproducten 
 • samen aan de pic-nictafel voorzien van verse (choco)melk
 • een verfrissende zelfgemaakte milkshake
 • Keuze uit verschillende degustaties:    
 1. smiley-pudding aan 1 €/persoon,                                                          
 2. Verfrissende smoothie aan 1.5 €/ persoon
 3. Overheerlijke warme chocolademelk aan 1.5 €/persoon
 • Een bedrijfsbezoek kan ook gecombineerd worden met een hoeve-ontbijt of pic-nic met hoeveprodukten.  Informeer vrijblijvend naar onze formules, wij werken graag iets uit op maat.

Vraag vrijblijvend naar onze mogelijkheden. 

In de provincie West-Vlaanderen werkt Melk4Kids samen met het project 'Met de klas de boer op'. Beide initiatieven nodigen kinderen uit het lager onderwijs uit een melkveebedrijf te bezoeken en de wereld van de melk op een speelse manier te ontdekken.