U bent hier

't Torenhof

Sinds 2005 baten Wim en Lies samen het ouderlijk bedrijf van Wim z'n ouders verder uit. Ontdek op hoeve 't Torenhof hoe zij samen met hun kinderen Noor en Lotte met passie aan de slag gaan. Heel wat facetten van de landbouw zijn er aanwezig, naast melkvee is er ook vleesvee en vleesvarkens. Op hun velden groeien tarwe, maïs, suikerbieten en aardappelen.

Bezoektijden:

Bezoeken op weekdagen na afspraak. Bij voorkeur in de namiddag.

Prijs:

3,5 euro per persoon met een minimum van 70 euro per groep

Wim en Lies Derycke - Sampers

Brielenstraat 42, 8908 Vlamertinge (Ieper)
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Kom luisteren naar het verhaal van hoe een kalfje koe wordt en zo ons van lekkere melk voorziet! Aai de kalfjes en geef de grotere dieren te eten. Ruik en voel er eens aan het hooi, stro, gras en maïs en hoor hoe wij jullie frietjes telen en suikerklontjes uit onze grond komen . Als afsluiter mag iedereen proeven van lekkere verse melk en een stukje cake.

Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

Omgeving

Onze boerderij is gelegen op slechts 6 km van het centrum van de stad Ieper, bekend van zijn oorlogsverleden en het 'In Flanders Fields Museum', zijn vestingen, het provinciedomein De Palingbeek, het Astrolab Iris, talrijke wandel- en autroroutes, en nog zo veel meer...

Extra's

  • Busparking aan de overkant van de hoeve langs de straat nabij de loods.
  • Picknicken is mogelijk!
  • Voorzie jullie van aangepast schoeisel of laarzen.

In de provincie West-Vlaanderen werkt Melk4Kids samen met het project 'Met de klas de boer op'. Beide initiatieven nodigen kinderen uit het lager onderwijs uit een melkveebedrijf te bezoeken en de wereld van de melk op een speelse manier te ontdekken.