U bent hier

De Wijngaerdbossen

Hoeve De Wijngaerdbossen wordt uitgebaat door Dries en Elke D’Hallewin-Deraedt. Het melkveebedrijf te Langemark telt 100 melkkoeien met bijhorend jongvee. Naast ruwvoer wordt er ook suikerbieten, aardappelen, wintertarwe,… geteeld.

In de zomerperiode (midden juli tot eind september) kan je terecht op een andere locatie, namelijk op het maïsdoolhof te Dranouter. Daar kan door middel van een educatieve zoektocht heel wat interactieve en leerrijke leerrijke wist-je-datjes over de hedendaagse melkveehouderij kan ontdekken. Mét onwijs leuke activiteiten, voor ieder wat wils dus!

Bezoektijden:

Hoeve De Wijngaerdbossen: Elke namiddag op afspraak in de periode mei-juni.

Maïsdoolhof Dranouter: Elke namiddag op afspraak in de periode juli-augustus-september.

Prijs:

Hoeve De Wijngaerdbossen: € 2,5 / persoon met een minimum van € 60 / groep (melk en proevertje inbegrepen).

Maïsdoolhof Dranouter: € 5 / persoon (ijsje inbegrepen).

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Hoeve De Wijngaerdbossen: Een bezoek aan de hoeve duurt ongeveer 2 uur. De leerlingen geven koekjes en hooi aan onze dieren, zitten op onze tractor, proeven van verse melk en bewonderen natuurlijk volop de koetjes (en kalfjes). 

Maïsdoolhof Dranouter: We hebben een educatieve zoektocht in het maïsdoolhof voorzien!  Interactief en spelenderwijs ontdekken jong en oud in het maïsdoolhof heel veel leerrijke wist-je-datjes over de hedendaagse melkveehouderij. Oh ja, ook de oriëntatie wordt uiteraard op de proef gesteld... Kortom, gegarandeerd fun en plezier! Meer info via www.maisdoolhofdranouter.be

De omgeving

Het bedrijf is landelijk gelegen in de omgeving waar honderd jaar geleden de grote oorlog heel hevig was. De vele monumenten en gedenkplaten zijn hier getuige van.

In de provincie West-Vlaanderen werkt Melk4Kids samen met het project 'Met de klas de boer op'. Beide initiatieven nodigen kinderen uit het lager onderwijs uit een melkveebedrijf te bezoeken en de wereld van de melk op een speelse manier te ontdekken.