U bent hier

De Maaihoeve

Welkom op de hoeve van Frank en Kristel, een melkveebedrijf waar er naast het melken en het verzorgen van de koeien en het jongvee ook gras, mais, bieten en graan verbouwd worden.

Bezoektijden:

Elke werkdag te bezoeken, liefst in de voormiddag.

Prijs:

€ 1 per kind met een minimum van € 30 per groep

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Tijdens dit bezoek maak je kennis met het leven op een modern landbouwbedrijf. Frank en Kristel, de bedrijfsleiders, geven een woordje uitleg over de geschiedenis van hun boerderij en nemen je mee op ontdekkingstocht. De stallen, de melkrobot en de machineloods worden bezocht. Wanneer worden de kalveren geboren? Hoe worden de koeien gemolken met de melkrobot? Hoe worden de dieren gevoederd en verzorgd? De kinderen maken spelenderwijs kennis met het verhaal van de koe en de melk!

Deze hoeve maakt deel uit van het netwerk Boeren met Klasse Limburg. Daardoor ontvangt u voor een bezoek aan deze boerderij een provinciale subsidie van € 50, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids. U hoeft hiervoor geen extra aanvraag in te dienen, wij sturen uw gegevens automatisch door. U ontvangt per mail wel een afzonderlijk bezoekformulier. Bezorg het ingevulde bezoek- en evaluatieformulier aan Plattelandsklassen vzw binnen de maand na het bezoek. Door het ondertekend en origineel exemplaar van dit formulier tijdig op te sturen (Plattelandsklassen vzw - Boeren met Klasse Limburg, Diestsevest 40, B-3000 Leuven) ontvangt de school 50 euro op het rekeningnummer van de school.