U bent hier

Melkveebedrijf Van den Hoecke

In het landelijke Laarne nabij de afrit van de E17, vind je een grootschalig melkveehouderijbedrijf dat wordt uitgebaat door Steven Van den Hoecke, landbouwer in hart en nieren, en zijn vrouw Tanja Van Poecke. Samen hebben ze twee kinderen, Warre en Wietse. Deze jonge telgen helpen mee met de zorg van de dieren. Samson en Krush, twee boerderijhonden, en Poes, maken eveneens deel uit van dit jonge gezin. 

Een dag in het leven van het gezin Van den Hoecke ziet er net iets anders uit dan dat van een doorsneegezin. 

Al heel vroeg staat Steven op om de koeien te melken. Voor ze naar het werk vertrekt, staat Tanja hem bij. De koeien worden dagelijks twee keer gevoederd en geleid naar de prachtige omringende weilanden. Warre en Wietse zijn de jongste helpertjes. Wanneer ze mee rijden met de tractor van de papa kan hun geluk niet op! 

 Steven en Tanja verwelkomen jullie graag op de boerderij. 

Bezoektijden:

Maak een afspraak met Tanja of Steven. Duur van het bezoek wordt afgestemd op de wensen, maar voorzie zeker een halve dag!

Prijs:

4 euro p.p. voor een halve dag.

5 euro p.p. voor een volledige dag.

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Tanja geeft uitleg over de koeien en kalfjes, het eten en de machines. Daarna volgt een rondleiding door de boerderij. Wie wenst, kan zelf de kalfjes melk geven, de koeien voederen en/of meerijden met de tractor!

 De boerderij ligt in een landelijk gebied, nabij fiets- en wandelroutes. Bij mooi weer zal er dan ook de mogelijkheid zijn om deze wandelroutes te verkennen. Ook een verrekijker is geen overbodige luxe, want de kans dat er een kerkuil, blauwe reiger en andere natuurvogels het pad kruisen, is groot!

 Tijdens de pauze kunnen jullie genieten van pudding, rijstepap, ijs en kaas, allemaal op basis van verse koeienmelk. Ook een drankje wordt u met liefde aangeboden door het huis.

Extra's

  • Het adres bevindt zich vlakbij de afrit van de E 17 in Beervelde.
  • De boerderij is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. De bushalte bevindt zich op ongeveer 400 meter van de boerderij.
  • Leeftijden: Alle leeftijden zijn welkom
  • Meebrengen: laarzen of schoenen die vuil mogen worden + kledij die vuil mag worden + (evt.) een verrekijker 

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.