U bent hier

De Gentse Zuivelhoeve

Op dit bedrijf wonen Linda en Frank en hun drie zonen. Samen zorgen ze voor de 120 melkkoeien en het bijhorend jongvee. Als je hier het erf op stapt word je begroet door de overenthousiaste hond Jef en lieve knuffelhond Sasha.

Bezoektijden:

Liefst in de namiddag

Prijs:

80 euro per bezoek

Linda Haeck

Drieselstraat 67, 9041 Oostakker
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

We beginnen het bezoek bij de klein kalfjes. Als we geluk hebben staat er net een pasgeboren kalfje in de VIP-box, en kunnen we lekker knuffelen. We zetten ons rondleiding verder met het bewonderen van de koeien in de grote stal. We gaan ook eens kijken hoe het eten voor al deze koeien wordt bewaard en naar de indrukwekkende machines die bij een melkveebedrijf horen.

De omgeving

De stad Gent ligt op een paar kilometer en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Massa's leuke activiteiten daar, die je dus kan combineren met een bezoek op ons bedrijf.

Extra's

  • Goede bereikbaarheid vanuit Gent met het openbaar vervoer, een bushalte op wandelafstand (500meter).

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van VLAM! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.