U bent hier

Melkveebedrijf Ver Bruggen

Welkom op melkveebedrijf Ver Bruggen! Deze boerderij wordt gerund door de broers David en Koen. De vrouw van David en boerin op deze hoeve, Klaske, is ook landbouwgids. Hier worden elke dag ongeveer 80 koeien gemolken, en heeft men een hart voor dieren én voor de natuur. Want er wordt ook nagedacht over duurzaamheid. Electriciteit wordt gehaald uit zonnepanelen, de warmte van de melk wordt gebruikt om bijvoorbeeld te douchen en er wordt aan agrarisch natuurbeheer gedaan. Groepen zijn steeds welkom voor een bezoek op maat!

Prijs:

€ 3 / pp met een minimum van € 50 / groep (glas melk inbegrepen)

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Kalfjes bekijken en aaien. Ontdekken waar de koeien leven en zien hoe ze gemolken worden. Een speurtocht doen... Tijdens het bezoek is er vanalles te beleven! Een rondleiding duur ongeveer 2,5 uur. Je kan dit bezoek combineren met een bezoek aan een akkerbouwbedrijf. In overleg met de leerkracht worden er ook biologie-lessen aangeboden.

De omgeving

De hoeve ligt in een mooie, groene omgeving langs het wandel- en fietsknooppuntennetwerk. In het dorp is er een grote speeltuin: Dennenoord.

Extra's

  • Rondleidingen steeds in overleg met de leerkracht.
  • Kinderen komen best in speelkledij!
  • Deze hoeve is aangesloten bij het netwerk van Kijkboerderijen.