U bent hier

Melkveebedrijf Truyen - Francken

Welkom op de hoeve van de familie Truyen in Bevel! Terwijl Koen en Joren hun werkzaamheden op het bedrijf verderzetten, geeft Pascale les tussen de koeien.

Het bedrijf telt een 180-tal melkkoeien en evenveel stuks jongvee. Naast de rood- en zwartbonte koeien, vervoegde ook het jersey-ras onze melkveestapel. Het zijn kleine, meestal lichtbruine koeien met een witte snoet. Ook opvallend zijn de mooie lange wimpers en de prachtige grote, amandelvormige ogen. Ondertussen is het bedrijf verder geautomatiseerd en worden de koeien 24 op 24 uur gemolken door een melkrobot. Hoe knap is dat alweer.

Bezoektijden:

Geen bezoeken in juli en augustus.

Prijs:

€ 4 per kind, met een minimum van € 80 per groep (melkdrankje inbegrepen). Groepen van max. 35 kinderen. (Minimum leeftijd: 5-jarige kleuters.)

Pascale Francken

Nijlensesteenweg 104, 2560 Bevel (Nijlen)
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Wat kan je hier beleven?

Luisteren, proeven, voelen en raden, daar draait het allemaal om. Tijdens een verrassende voorstelling en rondleiding maken kinderen hier kennis met de weg van de melk en ontdekken ze alles over koetjes en kalfjes! Het bezoek wordt aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Met dichtgeknepen neus binnenkomen en na 2 uren buitenwandelen met de droom om later zelf boer te worden… Hoe fantastisch kan een boerderijbezoek toch zijn.

De omgeving

Educatieve domeinen / activiteiten in de buurt: