U bent hier

Beat the Barn

Beat the Barn, vroeger gekend als de Sint-Jozefhoeve, is een melkveebedrijf dat gelegen is in het rustige en landelijke Kempische plattelandsdorpje Balen. Luc en Marina Nouwen zijn de boer en boerin van het bedrijf. Samen hebben ze drie kinderen. Zonen Glenn en Remco, 18 en 13 jaar, houden vooral van voetballen. Jirca is 16 en studeert in het vijfde jaar kantoor. Luc en Marina hebben al enkele jaren ervaring met het ontvangen van groepen en houden ervan om zowel kinderen als volwassenen te laten kennis makjen met het reilen en zeilen van de boerderij. Ze werkten verschillende educatieve programma's uit. Marina heeft een opleiding als landbouwgids gevolgd, wat zeker van pas komt tijdens de bezoeken.

Bezoektijden:

    Geen bezoeken in het weekend en op feestdagen

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Bij Beat the Barn kan je kiezen uit verschillende programma's.

  • KOEkriebels is een rondleiding op en rond de boerderij, met verschillende educatieve doe-opdrachtjes. Door de kinderen vanalles te laten doen onthouoden ze wat ze geleerd hebben. Dit duurt ongeveer 2 uur.
  • Tijdens het programma KOEklusjes staat het doen centraal. De kinderen werken mee met de boering en ervaren wat het werken op de boerderij inhoudt. Dit programma duurt 2 uur en gaat het liefst door in de voormiddag, omdat dan de kleine kalfjes melk krijgen.
  • Voor meer programma's en informatie kan je terecht op de website van Beat the Barn!

Na de activiteiten krijgen de kinderen een glaasje verse melk en een stukje cake.

De omgeving

De boerderij werkt nauw samen met recreatiedomein Keiheuvel (de buitenspeeltuin is gratis), zodat je makkelijk een hele dag op uitstap kan. Er is ook een schapenherder en zijn schapen en een landbouwleerpad (fietsroute) dat langs de boerderij loopt.

Extra's

  • De groep kan binnen Balen of aan de Keiheuverl opgehaald worden met de 'streusselkar'. Dit is een omgebouwde dierenwagen met raampjes aan de zijkanten en een veilig deurtje achteraan. Deze wordt getrokken door een tractor en er kunnen 50 kinderen is.
  • Picknicken mogelijk.
  • Speelkledij aan doen en laarsjes meebrengen!