U bent hier

Torenhoeve

In deze geklasseerde vierkantshoeve is een modern melkveebedrijf gehuisvest. Boer ... en boerin Ilse runnen samen de boerderij en ook hun twee kinderen helpen al eens een handje. Naast de melkkoeien en de kalveren wonen hier ook konijnen, katten, een paard en een hond. Bijzonder aan deze boerderij is de toren, die vroeger als uitkijktoren diende. Nu is het meer een opslagplaats maar je kan nog altijd de trappen beklimen en genieten van het uitzicht.

Bezoektijden:

€ 30 per groep.

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Na de ontvangst krijgt de groep een rondleiding op het bedrijf. De kinderen krijgen de kans om actief bezig te zijn: kalveren meel geven, hooi voeren, dieren knuffelen. De melkmachine wordt aangezet en de kinderen mogen met de hand voelen hoe dat aanvoelt. En natuurlijk wordt er melk geproefd. Wie wil mag tot boven in de toren klimmen om te genieten van het uitzicht.

De omgeving

De boerderij is gelegen langs een fietspad waar veel fietsroutes langskomen. Er loop een route tot park Molenheide en langs dit fietspad kan je ook wandelen (ca. 1 km) tot het natuurgebied Resterheide. Hier bevinden zich de Begijnenvissers en er zijn verschillende wandelroutes. Er is ook een kindvriendelijke tocht.

De Torenhoeve is gelegen in de omgeving van het Educatief Centrum Zuivel in Peer (meer info op www.breugelhoeve.be)

Deze hoeve maakt deel uit van het netwerk Boeren met Klasse Limburg. Daardoor ontvangt u voor een bezoek aan deze boerderij een provinciale subsidie van € 50, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids. U hoeft hiervoor geen extra aanvraag in te dienen, wij sturen uw gegevens automatisch door. U ontvangt per mail wel een afzonderlijk bezoekformulier. Bezorg het ingevulde bezoek- en evaluatieformulier aan Plattelandsklassen vzw binnen de maand na het bezoek. Door het ondertekend en origineel exemplaar van dit formulier tijdig op te sturen (Plattelandsklassen vzw - Boeren met Klasse Limburg, Diestsevest 40, B-3000 Leuven) ontvangt de school 50 euro op het rekeningnummer van de school.