U bent hier

De Schaevert

Bert en Karen namen in 2004 het melkveebedrijf van Bert's ouders over. Samen runnen ze dit modern bedrijf waar sinds 2017 een nieuwe melkstal te bewonderen is. In deze stal is er plaats voor 180 melkkoeien. In een aparte stal staan ook nog eens een 100-tal jongvee.

Robbe en Wannes, de zonen van Bert en Karen, steken ook al eens graag de handen uit de mouwen op het bedrijf.

Bezoektijden:

Steeds op afspraak. Geen bezoeken mogelijk op woensdagnamiddag.

Prijs:

€ 100 per groep met een maximum van 25 kinderen. Per bijkomend kind wordt er een toelage gevraagd van € 2. Deze prijs is inclusief een kleine versnapering (wafel of cake).

Bert en Karen Keppens-Hannosset

Elshoven 4, 3950 Bocholt
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Tijdens het bezoek vertellen Bert en Karen graag alles over het reilen en zeilen op een melkveebedrijf. Samen maken jullie een wandeling doorheen de boerderij en ontdekken jullie het verhaal van koe tot melk.

De kinderen maken kennis met het leven op de boerderij én ze steken zelf de handen uit de mouwen en draaien even mee op de boerderij: kalfjes laten drinken, koeien voederen,... 

Hoe ziet een kalfje eruit? Wat eet een koe? Hoe worden de koeien gemolken? Alle antwoorden op deze vragen (en veel meer) ontdekken jullie tijdens het bezoek. 

De omgeving

De Schaevert ligt in een erg rustige omgeving en is omgeven door weilanden.

Een bezoek bij Karen en Bert zou gecombineerd kunnen worden met een bezoek aan de plattelandstentoonstelling Bazaar Kastaar in De Breugelhoeve (Peer), op 4,5 km van het bedrijf

Op 2 km van het bedrijf is er ook een alpacaboerderij.

Extra's

  • Tijdens de zomervakantie ontvangt De Schaevert ook bivakgroepen op hun terrein.
  • Er is plaats om te picknicken.

Deze hoeve maakt deel uit van het netwerk Boeren met Klasse Limburg. Daardoor ontvangt u voor een bezoek aan deze boerderij een provinciale subsidie van € 50, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids. U hoeft hiervoor geen extra aanvraag in te dienen, wij sturen uw gegevens automatisch door. U ontvangt per mail wel een afzonderlijk bezoekformulier. Bezorg het ingevulde bezoek- en evaluatieformulier aan Plattelandsklassen vzw binnen de maand na het bezoek. Door het ondertekend en origineel exemplaar van dit formulier tijdig op te sturen (Plattelandsklassen vzw - Boeren met Klasse Limburg, Diestsevest 40, B-3000 Leuven) ontvangt de school 50 euro op het rekeningnummer van de school.